(Persbericht) Het is lente, het ideale seizoen voor een stedentrip. De steden zijn nog niet overladen met toeristen en de temperatuur is heel aangenaam. Barcelona is de meest populaire bestemming voor een stedentrip, zo blijkt uit de boekingsgegevens van vliegwinkel.nl.

Meeste vertrek rond meivakantie
Met zijn vele bezienswaardigheden, uitstekende winkelmogelijkheden en vele restaurants gecombineerd met het prettige klimaat is Barcelona al jaren in trek. Rome, New York, Londen en Madrid maken de top-5 compleet. Stedentrips zijn veelal trips van twee tot vier dagen. Om optimaal te profiteren van de vrije tijd kiest men vaak een bestemming met een korte vluchtduur. Vandaar dat de top-5 stedentrips nagenoeg uit Europese steden bestaat. De populairste vertrekdata vallen in de laatste twee weekenden van april. Niet geheel verwonderlijk met het late Paasweekeinde en de start van de meivakantie.

Stedentrips zelf samen te stellen
Tot voor kort kon de klant naast zijn vliegtickets losse hotels en autohuur boeken bij vliegwinkel.nl. Vanaf nu worden complete pakketten voor stedentrips aangeboden. ´Door het nu in à©à©n pakket aan te bieden, kan de klant tot wel 30% besparen. Hiermee is vliegwinkel.nl een serieuze partij geworden op het gebied van stedentrips‘˜, aldus Janna van Aalderen, Marketing Manager bij vliegwinkel.nl. De klant geeft aan naar welke stad en wanneer hij wil vliegen, vliegwinkel.nl zoekt het voordeligste pakket. Maar de klant heeft het zelf voor het zeggen. ´Er kan gezocht worden op snelste verbinding, of op luxe of juist minder luxe hotels. Ook de keuze voor de vlucht is in de handen van de klant. Het is dus een zelf samengestelde stedentrip die aansluit bij de wensen van de klant‘˜, aldus Janna van Aalderen.