Dordrecht 4 November, Ole Bardahl begon in 1939 met de Bardahl Manufacturing Company in Seattle, Washington USA. Hij deed een unieke ontdekking die de grenzen van de smerende werking van een olie aanzienlijk verlengde. Hij kwam tot de conclusie dat de moleculaire structuur van motoroliën door middel van een toevoeging zodanig kon worden gewijzigd, dat de olie zich beter aan de bewegende delen van de motor kon hechten.
De gevormde smeerfilm was bovendien in staat hogere temperaturen en drukken te verdragen dan tot dan toe mogelijk was. Dit had tot gevolg dat een verbrandingsmotor doelmatiger kon werken met minder slijtage en onderhoud.
De producten die Bardahl op basis van dit principe ontwikkelde werden een wereldwijd succes.

Naast uitgebreid laboratoriumonderzoek vindt Bardahl de wedstrijdsport de allerbeste test voor haar producten. De oliën en brandstoffen worden daar onder de meest extreme condities getest.
Powerboat-racing, Formule-1, INDY-cars en Cart-racing, NASCAR, Motorraces, Rally‘˜s zoals motorcross en Dakar: Bardahl is de competitie aangegaan in al deze takken van sport en doet dat nog steeds. Bardahl producten worden ontwikkeld om onder de moeilijkste omstandigheden te blijven functioneren, daar waar andere producten dit allang niet meer doen. Daarom zal Bardahl over de hele wereld altijd weer terug te vinden in de racerij. Eenvoudig omdat de praktijk de beste test en bewijs is van de kwaliteit van Bardahl levert.

Bardahl heeft in die 70 jaar een enorme kennis en ervaring opgedaan, welke terug te vinden is in onze productlijn, die inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 250 verschillende producten. Dit assortiment kent diverse productgroepen: olie- en brandstoftoevoegingen, smeermiddelen, service-/ onderhoudsproducten. Gebruikers van Bardahl zijn nagenoeg in alle bedrijfstakken te vinden; van de garage tot de kraanverhuurbedrijven en van de agrarische bedrijfstakken tot de voedingsmiddelenindustrie.

In de loop van de jaren, verhoogde Bardahl zijn wereldwijde aanwezigheid en is nu in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Het doel van het bedrijf toen en nu nog steeds, is om kwaliteitssmeermiddelen te ontwikkelen, beter dan tot op dat moment verkrijgbaar.

Kijk op www.bardahl.nl voor unieke racebeelden. Bardahl, for a world without friction.

OCD Nederland BV
Maxwellstraat 41
3316GP Dordrecht
Tel 078-6512322

R. Jonker

Website: http://www.bardahl.nl