(Persbericht) Dordrecht 5 september 2011, Bardahl introduceert een uniek additief: de DPF Cleaner. Zoals de naam al zegt is deze dieseltoevoeging dਠoplossing voor verstopte roetfilters.

Het probleem is dat as en vervuiling zich ophopen in het filter en de poriën verstoppen waardoor de doeltreffendheid van het roetfilter verminderd wordt. Uiteindelijk zal dit leiden tot een toename van de NOx-emissie en brandstofverbruik.

Daarom heeft Bardahl een DPF Cleaner (Diesel Particulate Filter Cleaner) ontwikkeld, geschikt voor elk type motor uitgerust met een roetfilter. Allereerst verlaagt deze reiniger de verbrandingstemperatuur om roet te vernietigen. Roetdeeltjes verbranden normaal bij temperaturen boven de 600°C. Maar tegen de tijd dat ze in het filter zijn is de temperatuur al gezakt tot 300-350°C. Dit leidt tot accumulatie van onverbrande deeltjes op het filter.
Als gevolg van het actieve bestanddeel zal dit additief de temperatuur verlagen waarbij zwevende deeltjes verbranden. Hierdoor wordt de opgebouwde neerslag van het filter verwijderd en worden verstoppingen, als gevolg van de accumulatie van roet, gestopt. Een schoon filter voorkomt tevens een toename van het brandstofverbruik, verlies van prestaties en vervanging van dure onderdelen. Tot slot verlengt een schoon DPF filter de levensduur en de goede werking van het roetfilter.

De werkwijze zeer eenvoudig. De inhoud van dit blik dient in de brandstoftank (30-60 liter diesel) gegoten te worden waarna de reiniging start. Het resultaat is merkbaar na 20 minuten.
Bardahl adviseert om iedere 7000km het roetfilter te reinigen met Bardahl DPF Cleaner om de DPF filter goed te laten werken.

Artikelnummer 1042
Inhoud 1 liter

www.bardahl.nl

OCD Nederland BV
Maxwellstraat 41
3316GP Dordrecht
Tel 078-6512322

R. Jonker