Dordrecht 8 oktober 2009, als eerste fabrikant introduceert Bardahl een complete 2-fasen reinigingskit om het inlaattraject, kleppen en de EGR klep te reinigen. Roetaanslag wordt verwijderd, de werking van de EGR klep wordt hersteld en de uitstoot NOx wordt teruggebracht.

Alleen een brandstof additief voor in de brandstoftank of alleen reiniging van de EGR-klep middels een spuitbus voldoet niet. Daarom komt Bardahl met een reinigingskit, bestaande uit 2 fasen, die de EGR klep en het complete inlaatsysteem volledig reinigt.

Stap 1 bestaat uit het inspuiten van de reiniger in de luchtinlaat, zo dicht mogelijk bij het luchtfilter.
Stap 2 is het toevoegen van de brandstofreiniger in de brandstoftank. Deze zorgt voor de aanwezigheid van een voldoende werkzame stof voor langere tijd.

Na het uitvoeren van deze 2 stappen worden vernis, sludge en roetaanslagen verwijderd. Daarnaast wordt de luchtcirculatie in de verbrandingskamer hersteld voor een perfecte verbranding. Dit resulteert in een vermindering van het brandstofverbruik en schonere uitlaatgassen.

Na deze behandeling is de dieselmotor volledig gereinigd. Om deze nu schoon te houden en toekomstige problemen te voorkomen wordt aangeraden om iedere 5000km een Bardahl Common Rail Diesel Injector Cleaner (13205) toe te voegen.

Artikelnummer complete reinigingskit 9010

NB
Een EGR-klep die mechanisch niet functioneert is ook met deze reinigingskit niet te repareren. Vervangen is dan de enige oplossing.

www.bardahl.nl

OCD Nederland BV
Maxwellstraat 41
3316GP Dordrecht
Tel 078-6512322

R. Jonker

Website: http://www.bardahl.nl