(Persbericht) Dordrecht 3 september 2010, Bardahl introduceert een nieuwe brandstoftoevoeging die de capaciteit in zich heeft brandstof voor lange tijd te bewaren; Bardahl Fuel Stabilizer. Deze toevoeging is zeer geschikt voor bijvoorbeeld oldtimers en motorfietsen.

Het probleem is dat in de loop van de tijd de kwaliteit van brandstof afneemt. De vluchtige stoffen verdwijnen met de tijd. Deze zijn juist erg belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat de verbranding zo optimaal mogelijk kan geschieden. Bardahl heeft daarom Fuel Stabilizer ontwikkeld.

Belangrijkste eigenschap die dit additief heeft is dat het het uitdampen vermindert waardoor de bewaringsduur van benzine wordt verlengd tot 24 maanden. Belangrijkste voordeel; de kwaliteit van de brandstof blijft constant. Nadat dit additief is toegevoegd aan de brandstof raden we aan nog een stukje te rijden met de auto. Op die manier worden de kleppen en zittingen gesmeerd en worden de carburateur (injectoren als het om modernere auto‘˜s gaat) en brandstofleidingen gereinigd.
Daarnaast, wanneer de oldtimer of motorfiets in de winter niet gebruikt wordt, is het aan te raden om de brandstoftank volledig af te vullen. Condens in de brandstoftank wordt hiermee voorkomen.

Deze brandstoftoevoeging zit in een handige knijpflacon waarmee 250 liter brandstof kan worden behandeld. Geschikt voor alle soorten benzine en alle typen 2 en 4 takt motoren.

Artikelnummer 1164
Inhoud 250ml

www.bardahl.nl

OCD Nederland BV
Maxwellstraat 41
3316GP Dordrecht
Tel 078-6512322

R. Jonker