Dordrecht 06 januari 2010, Bardahl breidt de lijn oliën nog verder uit met een nieuwe motorolie en 2 nieuwe versnellingsbakoliën. Stuk voor stuk zijn deze producten voorzien van een uitgebreid additievenpakket om de beste prestaties te kunnen leveren.
Nieuw allereerst is er de vol-synthetische motorolie FE 5W30, met een lage viscositeit en met een C2 specificatie. Deze motorolie is geschikt voor benzine- en dieselmotoren van Renault en PSA-groep, die zijn uitgerust met een EGR-systeem of uitlaatgas nabehandelingsysteem. Belangrijke kenmerken van deze motorolie zijn onder andere de lage weerstand bij koude start en verlengde smeerintervallen zijn mogelijk. Daarnaast draagt deze motorolie bij aan een gunstiger brandstofverbruik. API: SM/CF, SL, SJ - ACEA A1/B1, A5/B5, C2.
Ten tweede is er de nieuwe ATF Special MB134. Dit is een vol synthetische versnellingsbakolie voor Mercedes Benz NAG-V sport- en automatische versnellingsbakken met 5 en 7 versnellingen met de specificatie MB236.14. De belangrijkste pluspunten van deze versnellingsbakolie zijn de uitstekende koelende eigenschappen, hoge bescherming tegen oxidatie en veroudering en zeer goede eigenschappen bij lage temperaturen.
Tot slot is er een nieuwe versnellingsbakolie 75W140 GL5 is een hoogwaardig vol synthetische Limited Slip transmissieolie voor alle differentiëlen, met name voor diegene die zijn uitgerust met een sperdifferentieel. Deze versnellingsbakolie is met name geschikt transmissies die zwaar worden belast.

Bardahl zorgt met de uitbreiding van deze oliën voor een verdere verbreding van het toch al zeer uitgebreide pakket oliën en smeermiddelen.

www.bardahl.nl

OCD Nederland BV
Maxwellstraat 41
3316GP Dordrecht
Tel 078-6512322

R. Jonker