DORDRECHT, 7 januari januari 2009 -, Bardahl introduceert een nieuw smeermiddel voor auto´s met en zonder turbo: Bardahl Oil Booster + Turbo Protect. Deze olietoevoeging heeft een pakket aan antiwrijving + antislijtage eigenschappen en biedt een optimale bescherming aan de krukassen, nokkenassen, hydraulische klepstoters en zeker aan de turbo.

Kritiek punt is nog steeds de smering van turbo´s. Langere verversingstermijnen, om het jaar olie verversen, er zijn een hoop modellen waar dit voor geldt. De kwaliteit van de olie gaat langzaam achteruit wat voor de meeste motoronderdelen niet erg is. Echter de kwaliteit van de smering van de turbo neemt af. De kans op oxidatie van smeerolie neemt toe inclusief de afzetting zijn van hars (gom), lak en kool.
De turbo een kwetsbaar motoronderdeel, optimale smering daarvoor is cruciaal. Extreem hoge toerentallen vereisen juiste en goede smering bij alle motoren, en zeker die zijn uitgerust met turbo. Problemen ontstaan veelal bij hoge belastingen van de motoren. Niet alleen bij stevig rijden, ver in de toeren doortrekken, maar zeker ook in de bergen al dan niet met caravan. Het zijn slechts enkele voorbeelden die ervoor zorgen dat de thermische belastingen sterk toe nemen.
Geadviseerd wordt om na een rit de motor en dan met name de turbo even te laten afkoelen door deze stationair een minuut te laten draaien. In de praktijk gebeurt dit echter veelal niet. Dit zijn echter de momenten dat een turbo het zwaar krijgt. Hoge temperaturen betekenen olie oxidatie, waardoor de smering en bescherming van de lagers afneemt. Een extra bescherming is dan ook zeker welkom.

Oil Booster + Turbo Protect biedt die bescherming en voorziet turbo´s van een sterke smeerfilm. Dit product bezit natuurlijk Bardahl´s beroemde ´polaire aantrekkingskracht formule´; een niet te doordringen smeerfilm ontstaat. Dit additief is mengbaar met de nieuwste oliesoorten, mineraal en synthetisch.

Gebruik Oil Booster + Turbo Protect tussen 2 olieverversingen, in plaats van olie bijvullen. Dit betekent een sterke verbetering van smering van uw kostbare turbo, krukas, nokkenas en hydraulische klepstoters.

Artikelnummer 11103
www.bardahl.nl
Tel 078-6512322
Noot voor de redactie
Dit is een origineel persbericht

OCD Nederland BV
Maxwellstraat 41
3316GP Dordrecht
Tel 078-6512322

R. Jonker