(Persbericht) Hoofddorp, 29 november 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery user-driven Business Intelligence, heeft Bas van der Horst (39) aangesteld als Country Manager Benelux. Door de toegenomen vraag naar flexibele BI-oplossingen, onder meer vanuit de enterprise markt, is het zijn primaire taak om het salesteam verder uit te breiden om aan die vraag te kunnen voldoen. Dat betekent niet alleen uitbreiding van het Enterprise-salesteam en Partner-salesteam, maar ook op het gebied van pre-sales, after-sales en consultancy. Aangezien QlikView steeds meer gebruikt wordt in alle soorten van ondernemingen is het tevens zijn taak om de verschillende verkoopkanalen nog beter af te stemmen op de behoeften uit de markt.

Bas is gedurende zijn carrià¨re altijd actief geweest binnen de ICT-sector. Hij startte zijn loopbaan bij IBM en was daarna directeur van verschillende eigen IT-ondernemingen waar hij veel ervaring op het gebied van software opdeed. Voordat hij in 2007 in dienst trad bij QlikTech werkte hij als senior Product Manager bij ADP Nederland. Bij QlikTech werkte hij zich vervolgens op van Partner Manager tot eindverantwoordelijke voor alle partneractiviteiten in de Benelux, Oost-Europa, Rusland, Turkije en Israël. De functie van Country Manager Benelux is zijn volgende stap binnen QlikTech.

à¢â‚¬Å“Kenmerkend aan mijn carrià¨re is dat de aspecten groei en teamwork altijd duidelijk aanwezig zijnà¢â‚¬, aldus Bas over zijn loopbaan. à¢â‚¬Å“Ik ben wat dat betreft een echte bouwer. Ook in mijn nieuwe rol als Country Manager Benelux bij QlikTech zijn teamgeest en bedrijfsontwikkeling mijn leidraad. De behoefte aan flexibele en slimme BI-oplossingen in de markt is enorm. De vraag naar Business Discovery, oftewel Data Discovery volgens Gartner, neemt dan ook exponentieel toe. Mijn doel is om met het Benelux team, als à©à©n geoliede machine, de stijgende vraag naar QlikView in deze regio in goede banen te leiden en onze basis van 22.000 tevreden klanten verder te laten groeien.à¢â‚¬

---------------------------

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie kunnen gebruikers, in tegenstelling tot een beperking door voorgedefinieerde vragen, informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden,, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 22.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.
###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.