(Persbericht) Fiktech ontwikkelde, produceerde en leverde op basis van de specifieke eisen van Injection Nederland, 9 speciale batchcontrollers. Hiermee konden de werkzaamheden op tijd à©n met de gewenste precisie worden uitgevoerd.

Een batchproces is een productiewijze waarbij telkens een afgeronde partij of hoeveelheid van een product wordt gefabriceerd, een batch genaamd. De Batchcontroller krijgt zijn stuursignaal vanaf de plunjerpomp (ook wel slagenpomp genoemd). Deze pulssignalen worden geteld en d.m.v. een exact in te stellen K-factor omgezet in een uitlezing op de display in liters. Nadat de gewenste hoeveelheid is verpompt, stopt de plunjerpomp en geeft een signaallamp aan dat een nieuwe Batch gestart kan worden.

De handige afstandbediening beperkt de stilstandtijd van het pompproces. De serie Batchcontrollers is leverbaar in zowel een elektronische versie, als een volledige pneumatische uitvoering (ATEX-omgevingen). Pomptypes die geschikt zijn voor aansturing met de Fiktech Batch controllers zijn o.a. plunjerpompen en membraanpompen.

Steekwoorden:batch,charge,controller,batchcontroller,controle,hoeveelheid,productiehoeveelheid,doseren,batchen,dosering,batchproces,proces,partij,groep,lot,Lading,Partie,Ladung,Stapel,Batch-Prozess,Batchverarbeitung,membraanpomp,plunjerpomp,slagenpomp

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular