(Persbericht) Breda: BD (Becton, Dickinson and Company) introduceert de BD Vacutainer® Rapid Serum Tube, een bloedafname buis die ontworpen is om de spoedeisende hulp ertoe in staat te stellen snel serum te analyseren voor diagnose. De BD Vacutainer® Rapid Serum Tube heeft een BD Hemogard࢑ž¢-veiligheidsdop die de veiligheid van gezondheidswerkers en de compatibiliteit met klinische analyse-instrumenten met preanalytische modules verbetert .

"De resultaten van bloedanalyses vormen de basis voor een groot aantal belangrijke medische beslissingen, zoals de te volgen behandeling of de toe te dienen medicatie bij patiënten,à¢â‚¬ aldus Ana Stankovic, MD, PhD, MSPH, Vice President Medical and Scientific Affairs and Clinical Operations van BD Diagnostics - Preanalytical Systems. à¢â‚¬Å“Technologieën zoals de BD Vacutainer® Rapid Serum Tube kunnen de tijd om uitslagen van bloedanalyses te krijgen verkorten en hebben een sterke impact op de patiëntenzorg en de productiviteit van ziekenhuizen.à¢â‚¬

Met vijf minuten stollingstijd en slechts drie minuten centrifugetijd (bij 4000 g) kan de BD Vacutainer® Rapid Serum Tube tot 32 minuten tijd besparen . Standaard serumgelbuizen hebben 30 minuten stollingstijd nodig, gevolgd door 10 minuten centrifugeren voordat klinische laboratoriumprofessionals het monster kunnen analyseren en testresultaten verkrijgen.

à¢â‚¬Å“Door een zesde van de tijd te gebruiken die standaard serumgelbuizen nodig hebben om te stollen, mag ervan uitgegaan worden dat de BD Vacutainer® Rapid Serum Tube instellingen zal helpen de doorstroom van patiënten aanzienlijk te verbeteren, vooral op bijvoorbeeld spoedafdelingen waar beslissingen om patiënten op te nemen of te behandelen vaak op de resultaten van bloedanalyses worden gebaseerd ,à¢â‚¬ aldus Stankovic.

De steriele plastic bloedafnamebuis (5 ml , 13x100ml) combineert een additief op basis van trombine met de geltechnologie. Dit resulteert in een serummonster van hoge kwaliteit aangezien de vorming van fibrine en de hemolyse tot een minimum worden beperkt. Hemolyse en onvolledig gestolde monsters zijn twee veel voorkomende voorbeelden van ontoereikende kwaliteit die beide tot laboratoriumfouten kunnen leiden . Studies van BD tonen aan dat hemolyse en de vorming van fibrinedraden 59 procent lager liggen bij gebruik van de BD Vacutainer® Rapid Serum Tube in vergelijking met de standaard serumgelbuis . Deze kwaliteitsverbetering kan het aantal te herhalen bloedafnames helpen verlagen, wat dan weer de productiviteit van het laboratorium kan vergroten.

Einde

Over BD
BD is een toonaangevend, internationaal opererend bedrijf voor medische technologie dat medische instrumenten, instrumentatiesystemen en reagentia produceert en verkoopt. Het bedrijf streeft naar het verbeteren van de gezondheid van mensen wereldwijd. BD spitst zich toe op het verbeteren van geneesmiddelentoediening, het verhogen van de kwaliteit en de snelheid van de diagnosestelling van besmettelijke ziekten en kankers, en het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen en vaccins. De inzet van BD is van fundamenteel belang in de bestrijding van ‘˜s werelds meest zorgwekkende ziekten. BD werd opgericht in 1897; het hoofdkantoor is gevestigd in Franklin Lakes, New Jersey (VS), en het bedrijf telt circa 29.000 medewerkers in ongeveer 50 landen. Het bedrijf levert diensten aan gezondheidsinstellingen, onderzoekers uit de biowetenschappen, klinische laboratoria, de farmaceutische industrie en consumenten. Ga voor meer informatie naar www.bd.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular