Vossemeren België - Nederland België Luxemburg: vrijdag 14 september 2012.

De 22 jarige Desi Dorenbos uit Drachten is gekozen tot Queen of the Benelux 2012 tijdens een spetterend en spannende finale.

Voor de Queen of the Benelux finale zijn de ontwerpers Cora en Greg gevraagd om de top 10 kandidaten in vrouwelijke droom creaties te kleden. De prachtige avondjurken staan garant voor een sprookjesachtige finale. Tijdens deze finale zijn de volgende kandidaten gekozen voor België Nederland en Luxemburg.

Queen of the Benelux:
Desi Dorenbos

Queen of Belgium:
Sharon van den Abeele 22 jaar uit Ronse

Queen of Luxemburg:
Margot Lorthoir 17 jaar

Queen of The Netherlands:
Joyce Groen 20 jaar uit Nieuwe Niedorp

De droomfinale vond plaats in het Business Center van Center Parcs gelegen in het bosrijke gebied en aan het meer van Lommel in België. Met de unieke witte catwalk, onder het glazen dak met sterren aan de hemel, was het een echte sprookje.

Queen of the Benelux is een verkiezing waaraan kandidaten de titels kunnen winnen voor Benelux, Nederland, België en Luxemburg.

Kim schuring (Queen of the Benelux 2011) heeft haar titel mogen dragen vanaf 2011 tot 2012 en heeft deze mogen overdragen aan Desi Dorenbos. Het was ontroerend om mijn kroon af te staan volgens Kim. Kim heeft op de internationale verkiezing Queen of the World de tweede plaats weten te behalen. (zie foto)

Queen of Belgium 2011 Karo Termonia heeft haar kroon afgestaan aan Sharon van dan Abeele.

Uit luxemburg is Jovana Queen of Luxumburg 2011 naar België gekomen om haar kroon aan Margot Lorthoir te overhandigen.

Vooraf aan deze finale hebben de kandidaten per regio aan verschillende evenementen deelgenomen. Tevens organiseerden de kandidaten diverse activiteiten waarbij zij geld inzamelden voor het goede doel Missahoe Wonder waaraan Queen of the Benelux verbonden is.

In Amsterdam werden de kandidaten gastvrij ontvangen door de designers Cora en Greg. De dames mochten een kijkje nemen in het Atelier waar alle creaties bedacht, ontworpen en gemaakt worden.

Op maandag 10 september 2012 zijn de dames welkom geheten op het park Vossenmeren voor een fantastische finaleweek. Aldaar werden de kandidaten onder leiding van catwalk master Reggie de fijne kneepjes van het "catwalk" lopen bijgebracht.

De week bestond verder uit veel oefenen dansen en catwalk lopen.
Er was natuurlijk ook ruimte voor ontspanning in het zwembad.

De crew gedurende de week.
Milou verhoeks, Liselotte Tensen, Kim Schuring, Reggie Henriquez, Aneudi Cabral, Amada van der meulen en de ontwerpers Cora en Greg.

Finalisten:
Nederland
Claudia Hiensch (1st runner up) en Rosa Knijn (2nd runner up)

Luxemburg
Katya Apolinario (1st runner up)

België
Gislaine Attar

Special awards
Rosa Knijn (Miss Sports),
Lammy Geven (Miss Popularity),
Anmire Vugs (Miss Charity)
Savannah Reyme (Miss Photogenic).

Foto's by Delano

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular