Vrijdag 20 november Internationale Dag Kinderrechten; ook op GoedTV

Tijdens de Internationale dag van de rechten van het kind aanstaande vrijdag besteedt GoedTV aandacht aan de campagne 'Because I am a Girl' van Plan Nederland.

De gehele dag worden er o.a. programma's, evenementen, films en documentaires uitgezonden rondom de campagne van Plan Nederland. Zo was GoedTV op 22 september j.l. aanwezig tijdens een seminar rondom deze campagne. Plan Nederland pleit ervoor 22 september uit te roepen tot Internationale Meisjesdag. Naast Neelie Kroes spraken ook andere experts over het thema ´meisjes in de wereldeconomie'. GoedTV sprak met een aantal experts. Het verslag wordt aanstaande vrijdag uitgezonden tijdens de Special op GoedTV.

Miss Overijssel Maaike Heethaar en TV Oost-presentatrice Carrie ten Napel presenteren deze dag. Ook blikken ze terug op hun avontuur in Senegal. Ze zijn daar heen geweest om een vijfdelige documentaire op te nemen in het kader van de campagne 'Because I am girl'. Maaike Heethaar en Carrie ten Napel bezochten meerdere projecten die te maken hebben met microkrediet, watervoorziening en scholing.

Met de campagne 'Because I am a Girl' wil Plan Nederland aandacht voor meisjes in ontwikkelingslanden. Middels een opleiding zijn meisjes weerbaarder, hebben meer mogelijkheden en zij zijn beter in staat voor zichzelf op te komen en in de toekomst goed voor hun kinderen te zorgen. Kortom: meisjes kunnen hun wereld verbeteren. Als zij een kans krijgen.

Op vrijdag 20 november speciaal aandacht voor meisjes in ontwikkelingslanden. GoedTV is overal digitaal in het basispakket van jouw kabelmaatschappij te ontvangen en live via GoedWebTV. Kijken dus!

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marvin Kooij, zendercoà¶rdinator GoedTV op telefoonnummer 0174-750535 of via [email protected]. Voor de promo, kijk op GoedTV.nl.
Over GoedTV
GoedTV is een nieuwe landelijke televisiezender met een duidelijk sociaal-maatschappelijk zenderprofiel voor kijkers die geïnteresseerd zijn in de samenleving thuis en in het buitenland.
GoedTV staat daarnaast ook voor hà©t podium en platform voor en over goede Nederlandse initiatieven, van particuliere initiatiefnemer tot goededoelenorganisaties, lokaal en mondiaal.
Het programma-aanbod bestaat uit interviews, documentaires, reportages, (korte) films, praatprogramma's, programmaseries en actualiteitenprogramma's, 24 uur per dag.
GoedTV is bijna overal digitaal in het basispakket van je kabelmaatschappij te ontvangen op 9..9..5 "Doe een Tikkie terug voor GoedTV...en zap ´m terug". Daarnaast ook online via GoedTV.nl en GoedTVGemist.nl, dà© GoedWebTV en programma gemist van GoedTV.
GoedTV....de zender met passie voor de wereld
www.goedtv.nl

Over Because I am a Girl
Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak heel veel slechter dan jongens. Met de campagne ´Because I am a Girl' komt Plan Nederland daarom voor hen op.
Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak veel slechter dan jongens. Ze worden miskend, mishandeld en misbruikt, alleen omdat ze meisjes zijn.
Maar dat verandert als meisjes dezelfde onderwijskansen krijgen als jongens. Want meisjes met een opleiding zijn weerbaarder en hebben meer mogelijkheden. Zij zijn beter in staat voor zichzelf op te komen en in de toekomst goed voor hun kinderen te zorgen. Ze verdienen bovendien meer en zorgen voor economische groei. Kortom: meisjes kunnen hun wereld verbeteren. Als zij een kans krijgen.

Plan Nederland voert tot en met 2015 campagne om aandacht te vragen voor de positie van meisjes wereldwijd en om ervoor te zorgen dat zij een kans krijgen.
Over Plan Nederland
Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen.
Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden.
Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.
www.plannederland.nl

Website: http://www.goedtv.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular