(Persbericht) Duurzaam varkensvlees met echt betere smaak
Ter Aar, 7 maart 2011 - Een varken moet naar buiten kunnen, dat vinden we bij Beef&Steak. Beef&Steak heeft daarom zijn assortiment uitgebreid met Yorkshire White; varkensvlees van hoog niveau, afkomstig van varkens die buiten leven.
Yorkshire White is de benaming voor een kruising van oorspronkelijke varkensrassen dat garant staat voor varkensvlees met een optimaal vet/vlees ratio voor de perfecte smaak, byte en mondgevoel. De rassen in deze kruising zijn Yorkshire Pigs of Large White, Duroc en landras. Het Duroc ras zorgt voor een zoetige senstatie en Yorkshire voor de mooie ratio vet ten opzichte van vlees waardoor smaak en romigheid zich optimaal manifesteren tijdens de bereiding.
De dieren worden buiten geboren, in booghutjes voor varkens. Dat is tevens de warme schuilplek van deze dieren die vooral buiten leven. De varkens worden gevoed met granen die geteeld worden op dezelfde locatie als waar de varkens worden gehouden. Daarmee wordt iets bijzonders bereikt qua duurzaamheid: het voer hoeft niet per vrachtauto te worden aangevoerd en daarmee wordt veel kilometeruitstoot voorkomen. Een punt dat als negatief wordt beschreven bij biologisch varkensvlees; het verplicht biologische voer legt vaak een lange afstand af.
Over Beef&Steak
Beef&Steak is gespecialiseerd in Bourgondisch vlees van befaamde rassen rund, lam en varken. De producten zijn via internet te bestellen en worden bezorgd via postorder in speciaal ontwikkelde verpakkingen, zodat verse producten en diepvriesproducten op temperatuur blijven. Meer informatie via www.beefensteak.nl

Meer informatie:
Beef&Steak
Jan Faber
[email protected]
0653204345