DRONTEN - J.A. Veringa B.V., het bedrijf dat Ad Veringa op 22 november 1984 begon viert deze maand haar 25 jarig bestaan. De droom van startende ondernemers om hun onderneming tot een succes te maken heeft Ad verwezenlijkt.
Dat ging niet zonder slag of stoot. Veringa begint als kozijnleverancier voor woningbouwverenigingen. Om zijn dienstverlening uit te breiden richt hij drie jaar later een schildersbedrijf op. Vijf jaar later worden de beide bedrijven onder een holdingstructuur gebracht waarbij Renster Dronten haar activiteiten richt op het aanbieden van kozijnen en J.A. Veringa B.V. de schilderwerkzaamheden aan biedt. In de tien jaar die daarop volgen ontwikkelt de markt voor kozijnen zich sterk en wordt het schildersbedrijf afgestoten.
Belisol
Totdat in 1997 Veringa in contact komt met het toen nog Belgische bedrijf Belisol. Een jaar later is Veringa een van de medeoprichters van Belisol Nederland B.V. en opent hij als eerste franchisenemer in Nederland de deuren van Belisol. De rechtsvorm Renster ondergaat in datzelfde jaar een naamswijziging en heet voortaan Beliflevoland, dit om aansluiting te vinden bij het werkgebied Flevoland.
Groei
Vanaf dat moment kiest Veringa bewust voor het laten groeien van de hoofdactiviteit: het aanbieden van ramen en deuren in kunststof, hout en aluminium onder de naam Belisol.
Zijn visie op groei is dat een onderneming kan groeien als mensen professioneel groeien. Creëer een omgeving waarin iedereen wordt uitgedaagd zijn talent aan te wenden.
Vol trots vertelt Veringa dat zijn montagemedewerkers gemiddeld twaalf jaar in dienst zijn. Hiermee onderstreept hij de kern van het bestaan van Belisol: professionele montage.
Genen
Dat zijn ondernemersgeest en fanatisme over zijn kozijnen in de genen zit is zonder twijfel. Allard Veringa heeft Ad vanaf al jonge leeftijd bijgestaan met raad en daad. In meer dan zestien jaar dat hij werkzaam is heeft Allard zich ontpopt als organisatorisch talent. Als directeur bedrijfsbureau is hij de organisatorische ruggengraat van het familiebedrijf. Sinds twee jaar is Allard mede eigenaar. De financiële functie van het bedrijf wordt beheerd door Ferdi Spijkerboer. Sinds vier jaar is dit financiële talent met als achtergrond accountancy tot volle tevredenheid van Veringa werkzaam voor Belisol. Sinds twee jaar is ook Ferdi mede eigenaar.
Het Arsenaal
De groei heeft geresulteerd in een aantal ontwikkelingen. Een daarvan is de samenwerking met Het Arsenaal, van Jan des Bouvrie. Dat de ondernemersgeest van Ad Veringa nog springlevend is blijkt ook uit de recente overname van het werkgebied Noord Holland. Met deze uitbreiding bediend Veringa een marktgebied van Noordoostpolder tot en met het Gooi en van Texel tot en Amsterdam.
Om dergelijke activiteiten tot stand te laten komen, heeft Veringa flink in sales en marketing, geïnvesteerd. Met een ervaren verkoper Ton Buurman, Lody Mustamu als protegà© voor de vestiging in Heerhugowaard en alle online marketingactiviteiten die door zijn vrouw Renate Veringa worden verricht heeft Veringa niet alleen een uitdagende omgeving voor zijn onderneming gecreëerd ook de toekomst van zijn onderneming staat zoals zijn deuren en kozijnen: volledig waterpas!