Elektrisch rijden is de trend, althans als je de fabrikanten mag geloven. De verschillende merken weten niet hoe hard ze moeten roepen als ze weer een primeur hebben. Rijden we op korte termijn elektrisch? En wat kost dat dan? Kun je de stekker gewoon thuis opladen?

Enkele grote fabrikanten zijn realistisch en geven aan dat het nog minimaal tien jaar duurt voordat we echt elektrisch rijden. à¢â‚¬Å“Maximaal 1 op de 8 auto‘˜s zal over tien jaar elektrisch zijn, en dat is inclusief de hybride auto‘˜sà¢â‚¬ aldus een researcher bij een groot Duits automerk à¢â‚¬Å“Tot die tijd zullen de fabrikanten veel energie steken in het zuiniger en efficiënter maken van de verbrandingsmotorenà¢â‚¬. Dit laatste zien we terug door de toepassingen van compressoren en turbo‘˜s bij benzineauto‘˜s met een steeds kleinere cilinderinhoud.

Prototypes
De elektrische prototypes die nu op de verschillende beurzen worden getoond zullen waarschijnlijk nooit in de showroom staan. Het probleem is dat deze ontwerpen gebaseerd zijn op de benzinemodellen, waardoor bijvoorbeeld het gewicht veel te hoog ligt. Daardoor zijn de actieradius en de prestaties te beperkt.

Ontwikkeling elektrische auto‘˜s
Desalniettemin zijn de huidige ontwikkelingen wel nodig om tot geheel nieuwe auto‘˜s te komen. De uitdaging zit daarbij vooral in het integreren van de batterijen in het chassis. Ook gewichtsbesparing door het gebruik van andere materialen dan staal zal een uitdaging zijn.

Restwaarde auto
Er zijn veel partijen die bang zijn dat de restwaarde van de electrische auto's negatief zal uitpakken door de vele zware metalen en chemicalien die in de batterijen worden gebruikt. Volgens de kenners is echter tot 90% opnieuw te gebruiken en hoeft men zich daar geen zorgen om te maken.

Auto verkopen
Met die restwaarde van de elektrische auto‘˜s zit het nu al wel goed. Aan het woord Vincent Stevens oprichter van de grootste gebruikte auto inkoopsite http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl: à¢â‚¬Å“Wat ons opvalt is dat de eerste elektrische auto‘˜s, zoals de Toyota Prius, een ontzettend goede restwaarde hebben en ook erg gewild zijn voor de wederverkoop. We merken dat enkele autobedrijven zich nu al beginnen te specialiseren in gebruikte elektrische en hybride auto‘˜s.à¢â‚¬

Voor dit artikel en nog meer auto verkopen tips ga je naar http://www.AutoVerkopenTips.nl.