(Persbericht) Terugverdientijd snel en gunstig voor milieu
Leidingisolatie levert binnen jaar winst op

3 JANUARI 2011. Snel geld besparen in het nieuwe jaar? Het aanbrengen van isolatiemateriaal om verwarmingsbuizen in onverwarmde ruimten is de investering in energiebesparing met de kortste terugverdientijd. Al na enkele maanden levert het geld op en draagt het bij aan verlaging van het gasverbruik en de CO2 uitstoot. Een gemiddelde woningeigenaar die PE isolatiebuizen aanbrengt van Thermaflex bespaart al snel 125 euro per jaar.

Veel mensen realiseren zich niet dat ongeïsoleerde warmteleidingen in koude plekken in hun woning, zoals kruipruimten, zolders of garages, onnodig veel warmte verliezen. Gemiddeld levert het isoleren van à©à©n meter buis, afhankelijk van de dikte van het polyethyleen schuim van de isolatiebuis, een besparing op van drie tot vier kuub gas per jaar.

Een rekenvoorbeeld van een gemiddelde woning: 30 meter isoleren van CV-leidingen met een diameter van 22 mm in onverwarmde ruimten, een stookseizoen van 220 dagen met 10 stookuren per dag en een gasprijs van ruim 60 eurocent per kuub:

Dikte_________Minder________Gasbesparing_____Geldbesparing
isolatie______warmteverlies____per jaar_________per jaar
9 mm__________53%__________190 m3__________122 euro
13 mm_________68%__________212 m3__________136 euro
25 mm_________77%__________221 m3__________142 euro

Een toenemende dikte van het isolatiemateriaal leidt niet tot een evenredig grotere energiebesparing. In veel gevallen levert een polyethyleen isolatiemantel met een dikte van 13 mm naar verhouding het snelste rendement en laat zich bovendien gemakkelijk verwerken.

Een investering in dubbelglas of een hoogrendement CV-ketel draagt ook bij aan een lagere gasrekening, maar de terugverdientijd bedraagt door de hoge kosten tot wel 10 jaar. Leidingisolatie vergt slechts enkele tientallen euro‘˜s, is eenvoudig aan te brengen en is in enkele maanden terugverdiend. Vanaf dat omslagmoment levert leidingisolatie elke stookmaand pure winst op.

Thermaflex
Sinds 1976 ontwikkelt, produceert en levert Thermaflex innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen voor thermische isolatie en kunststof leidingsystemen. Hierbij staat het minimaliseren van energieverliezen voorop. Met haar oplossingen stimuleert Thermaflex het gebruik van duurzame energiebronnen. Thermaflex is actief in 40 landen.

-------------------------------------------------------------
NOOT: voor nadere persinformatie of het aanvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marc Volder van Thermaflex Nederland: 0416 744 004 of 06 13 14 38 16.

E-mail: [email protected]

Internet: www.thermaflex.nl