Sterke groei van Emmense inkoopadviesbureau Rietplas
Het inkoopadviesbureau Rietplas maakt een flinke groei door. Dit in Emmen gevestigde bureau breidt zijn dienstverlening de komende tijd sterk uit. De economische crisis levert veel nieuwe klanten op waardoor het aantrekken van nieuwe medewerkers noodzakelijk is. De sterke groei is ook aanleiding geweest om de huisstijl en de website opnieuw vorm te geven.

Besparing tussen 7 en 30%
Rietplas adviseert een groeiend aantal bedrijven en organisaties op het gebied van inkoop. Het bureau begint met een analyse van de bestaande inkoop, en het vaststellen van de eisen die aan leveranciers en producten gesteld worden. Daarna wordt er met de leveranciers onderhandeld over prijs, kwaliteit en continuïteit. Vrijwel altijd levert dat een flinke besparing op. In de voorbeelden op de, door internetbureau Webba vernieuwde, website (www.rietplas.nl) varieert de besparing van 7 tot meer dan 20%. De relaties tussen de inkopende organisatie en de leveranciers blijven daarbij goed. Want ook de leveranciers zijn gebaat bij duidelijkheid.

à¢â‚¬à…“Juist als het economisch wat minder gaat, kan er enorm bespaard worden op de inkoop, zegt Erik Semmelink, een van de partners van Rietplas. à¢â‚¬à…“Leveranciers doen in zo´n periode graag iets extra´s voor een goede klant. Maar dat doen ze natuurlijk niet uit zichzelf, daar moet vaak stevig over onderhandeld worden. Wij doen dat voor bijvoorbeeld bedrijven, onderwijsinstellingen, banken en zorgorganisaties. Het is daarom logisch dat wij het nu extra druk hebben en onze dienstverlening verder uitbreiden.

Volledig overnemen inkoop
Een van de nieuwe diensten is dat Rietplas de inkoop van overheden, bedrijven en instellingen geheel of gedeeltelijk overneemt. Daarbij gaat het niet alleen om het inkopen van grondstoffen en halffabricaten, maar ook om de inkoop van diensten als schoonmaak, telefonie en transport. Op die manier helpt Rietplas om bedrijven en organisaties te ontzorgen. Bedrijven die de inkoop uitbesteden hebben niet meer zelf de zorg ervoor, maar profiteren wel volledig van de besparingen die dat oplevert.

No cure, no pay leidt tot extra groei
Rietplas is in de acht jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een van de grootste inkoopadviesbureaus in Noord-Nederland. Het bureau presteert goed en wordt gerund door vier ervaren en gedreven experts die hun sporen al verdiend hebben op het gebied van inkoop, inkoopprocessen, logistiek en relatiebeheer. Ook de andere medewerkers hebben veel expertise op hun vakgebied. Wat zeker bijdraagt aan het succes van Rietplas is het werken op basis van no cure, no pay. Erik Semmelink zegt hierover: à¢â‚¬à…“We verdienen onszelf altijd meer dan terug. Ondernemers en bestuurders willen dat natuurlijk graag zwart op wit hebben. Vandaar dat we vaak werken met no cure, no pay. We sturen dan alleen een rekening als er door ons werk aantoonbaar bespaard wordt op inkoop en inkoopprocessen. Daardoor kan ieder bedrijf en iedere organisatie ons inschakelen.

---

Rietplas
Nautilusstraat 3
7821 AG Emmen
0591-65 92 88
Contactpersoon: Erik Semmelink

Website: http://www.rietplas.nl