Vanaf januari 2010 start de Besseling Academy met de landelijk erkende mbo-opleiding taxichauffeur. Woensdag 14 oktober tekenden Edwin Besseling (directeur van Taxibedrijf Bestax) en Gert van der Linden (algemeen directeur van SBK Advies & Training) hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Met de Besseling Academy wordt actief invulling gegeven aan de competentieontwikkeling van de taxichauffeurs. Aanleiding hiervoor is de wens van het bedrijf Besseling om de taxichauffeurs te blijven ontwikkelen op het gebied van klantbewust handelen, zelfdenkend handelen en bewustwording van het eigen functioneren.

Binnen de Besseling Academy staat leren op de werkplek centraal. De chauffeurs leren in hun eigen vertrouwde (werk)omgeving. SBK heeft de bestaande opleidingsmaterialen door middel van maatwerk aangevuld om zo de bedrijfsdoelstellingen van Besseling te realiseren. Hierdoor ontstaat een uitdagende en contextrijke leeromgeving voor de chauffeurs. Iets dat de motivatie van de chauffeurs ten goede komt.

Door het inzetten van de opleiding wil Besseling een aantal duurzame doelstellingen realiseren, zoals klantgerichte kwaliteit op een hoger plan brengen en veiligheid op de weg bevorderen. Tevens werken alle chauffeurs volgens uniforme werkprocessen. Als de chauffeur de Academy met goed gevolg doorlopen heeft, wordt het landelijk erkende mbo-diploma à¢â‚¬à…“chauffeur personenvervoer met uitstroomrichting à¢â‚¬à…“taxichauffeur uitgereikt.

Met succesvolle praktijkopleidingen en trainingen voorziet SBK al meer dan 20 jaar in de leerbehoefte van bedrijven, instellingen en organisaties. Inmiddels levert SBK met ruim 100 betrokken en professionele medewerkers een bijdrage aan de doelstellingen van klanten: performance ontwikkeling en rendement optimalisatie.

Besseling Touringcars-Taxi-Koeriersdienst is dà© specialist op het gebied van goederen- en
personenvervoer. 180 Taxi´s, 50 touringcars en een kleine 100 koerierwagens verzorgen vervoer
zoals de klant het wil. Besseling richt zich op Midden Nederland en de grenzen daar omheen. Het
bedrijf bestaat sinds 1985 en heeft inmiddels meer dan 500 medewerkers in dienst. Het ISO 9001:2000 en Keurmerk Taxibedrijf staan borg voor kwaliteit.

Wilt u meer weten: www.sbkadvies.nl of www.besseling.com.