Rotterdam, 9 november 2009 Met de winter in het vooruitzicht ontvangen veel automobilisten weer een oproep van hun autobedrijf voor een wintercheck. Een mooie gratis service zou je verwachten. Maar niets is minder waar. De meeste autobedrijven vragen hier een vergoeding voor. Tango, oprichter van het marktsegment ´onbemand tanken‘˜ in Nederland, vindt dit geen service en biedt al haar klanten een gratis wintercheck aan.

Algemeen directeur Martijn Beekhuizen: à¢â‚¬Å“Wij vinden het merkwaardig dat autobedrijven geld vragen voor deze service. Het is een kleine moeite voor een autobedrijf, het is een commerciële kans en wat nog belangrijker is, het gaat om de veiligheid van je klanten. Omdat de klanten van deze autobedrijven ook onze klanten zijn, hebben wij besloten om in samenwerking met een aantal grote marktpartijen een gratis wintercheck aan te bieden.à¢â‚¬

Bij de Tango Wintercheck wordt de auto gratis gecontroleerd op tien essentiële punten. De wintercheck van Tango heeft nog een belangrijk voordeel ten opzichte van de winterchecks van de meeste autobedrijven: het is niet beperkt tot een actiedag of week. Klanten kunnen de wintercheck tot 31 januari 2010 laten uitvoeren bij een landelijk netwerk van autobedrijven.

Via www.tangowintercheck.nl kunnen klanten direct een afspraak maken bij een garage in de buurt. Zij ontvangen dan tevens een digitale waardecheque ter waarde van € 50,00 van Slotemakers Anti-slipschool en maken kans op mooie prijzen, waaronder 6 sets Vredestein zomer- of winterbanden.

Tango kan de wintercheck gratis aanbieden door een uniek samenwerkingsverband tussen Tango, Garageselect.nl, de nieuwe website autOoz.nl, reisbureauketen
D-reizen en een landelijk dekkend netwerk van autobedrijven. Doordat de partners hun gezamenlijke marketingkracht benutten voor het werven van (nieuwe) klanten besparen individuele autobedrijven op deze kosten en kunnen zij de wintercheck kosteloos uitvoeren.

Aanvullende informatie

Over Tango
Tango, oprichter van het marktsegment ´onbemand tanken‘˜ in Nederland, heeft sinds de opening van haar eerste onbemande tankstation in 2000 in Nijmegen succesvol gewerkt aan het opstarten van een landelijk netwerk. Omdat Tango tankstations onbemand zijn en daardoor bespaard kan worden op personeelskosten, kan Tango kwaliteitsbrandstof in Nederland aanbieden tegen gunstige prijzen. De korting is direct verwerkt in de brandstofprijs die voor iedere automobilist geldt. Er zijn op dit moment 117 Tango tankstations in Nederland. Tango streeft ernaar om door te blijven groeien om iedereen goedkoper te kunnen laten tanken.

Over Garageselect.nl
Garageselect.nl biedt vanuit een onafhankelijke positie consumenten de mogelijkheid om een garagebedrijf te zoeken en direct online een werkplaatsafspraak in te plannen. Meer dan 900 garagebedrijven bieden zo hun werkplaatscapaciteit aan, maandelijks zoeken 180.000 consumenten op Garageselect.nl naar een garagebedrijf in de buurt voor het uitvoeren van de APK keuring of een onderhoudsbeurt.

Over D-reizen
D-reizen is met haar 175 Vakantiewinkels de grootste onafhankelijke reisbureauketen van Nederland en verkoopt alle soorten vakanties van vrijwel alle reisorganisaties en vliegtickets van alle gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. D-reizen maakt deel uit van de Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven. De andere bedrijven zijn Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros supermarkten, Dirck III slijterijen en Dirx drogisterijen. Er werken 15.000 mensen bij het Dirk van den Broek concern.

Over autOoz.nl
autOoz.nl is een initiatief van Luc van Bussel, CEO van The Alwaysbemobile Company, www.alwaysbemobile.nl. autOoz.nl is de grootste autoportal in Nederland en werkt samen met diverse A-merken. The Alwaysbemobile Company is een merkonafhankelijke automotive holding gericht op onderhoud van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Profile Tyrecenter is de bekendste formule van de groep. In totaal maken 240 vestigingen in Nederland, België en Roemenië deel uit van de groep. In 2009 verwierf The Alwaysbemobile Company het predikaat ‘˜50 Best Managed Companies‘˜. autOoz.nl is een onderdeel van Alwaysbemobile NV.

Verdere informatie vindt u via:
www.tangowintercheck.nl, www.garageselect.nl, www.d-reizen.nl/tango, www.autOoz.nl

---- Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Edwin van Walsum
T +31 (0)10 - 4072169
E [email protected]

Website: http://www.tango.nl/