De Bourgondische yogi, zij bestaat. Ze leeft bewuster dan ooit à©n geniet vol aandacht van de natuur, reizen en eten. Bewuste levensgenieters kunnen tegenwoordig hun hart ophalen in hotel Esprit Montagne, dat Bourgondische yogaweken organiseert in de ongerepte Franse Alpen. Tijdens deze week gaat yoga hand in hand met het genieten van gastronomische hoogstandjes.

Bewust genieten
Bewust genieten van al het goede van het leven, dat is in het kort waar het om draait in het pittoreske berghotel Esprit Montagne. à¢â‚¬Å“We haken in op de mindfulness trend van nu,à¢â‚¬ verklaart hoteleigenaresse Anneke Langenhuijsen. à¢â‚¬Å“Het geheim van genieten is dat we aanwezig zijn in het hier en nu, met volle aandacht. Dat doe je met je lichaam, met je zintuigen. Ruiken, zien, proeven, horen en voelen. Meer hebben we niet nodig. Tijdens de yogalessen leren onze gasten hun gedachten over verleden en toekomst los te laten en het à¢â‚¬Å“nuà¢â‚¬ met volle aandacht te beleven. Ze ademen de frisse berglucht in, horen de koeienbellen op de achtergrond en genieten van het uitzicht op de bergen rondom de vallei.à¢â‚¬

Wat proef je?
Is Bourgondisch wel te combineren met yoga? à¢â‚¬Å“Jazeker!,à¢â‚¬ verklaart Anneke enthousiast, à¢â‚¬Å“Door bewust de tijd te nemen voor een maaltijd of een glaasje wijn en hier aandacht aan te besteden, ervaar je kleuren, geuren en smaken veel krachtiger dan wanneer je op de à¢â‚¬Å“automatische pilootà¢â‚¬ eet.à¢â‚¬ Je geniet meer van minder.

Tijdens de yogaweek proeven de gasten authentieke smaken die op eigentijdse manier worden gepresenteerd. De keuken van Esprit Montagne gebruikt alleen verse en lokale producten van het seizoen. Alles wordt hier met de hand bereid, van een frisse steranijsolie tot een verse wortelsoep met snijbiet, van gekonfijte eendenbouten tot een heerlijke bosbessenbavarois.

Ook ontdekken de deelnemers het verhaal achter zalige streekproducten. Een verhaal over de seizoenen, over het land en over de mensen die hun producten met passie hebben laten uitgroeien tot iets waar u en ik van mogen genieten. Zo is wat op ons bord ligt niet langer à¢â‚¬Å“voedselà¢â‚¬, maar iets waardevols waar je bewust de tijd voor wilt nemen.

Over Hotel Esprit Montagne
Hotel Esprit Montagne is de uitgekomen droom van Alke Staal en Anneke Langenhuijsen, twee enthousiaste dertigers die de liefde voor de bergen en voor elkaar delen. In het knusse hotel straalt elk detail de charme van het bergleven uit. Hier is geen sprake van massa, maar van kleinschaligheid. Geen kwantiteit, maar kwaliteit.

Het hotel vertelt het verhaal van de bergen. Dat zie je aan verschillende dingen; zo ligt er een à¢â‚¬Å“livre d‘˜histoiresà¢â‚¬ op tafel met opmerkelijke anekdotes over de plaatselijke gastronomie, is de bibliotheek goed gevuld met naslagwerken over de Alpen en maak je kennis met de echte à¢â‚¬Å“sfeer van de bergenà¢â‚¬ via Twitter en het Esprit Montagne Blog.

Contact
Benieuwd naar deze Bourgondische yogaweek? Bezoek www.hotelespritmontagne.com voor meer informatie.