Branchemodel Bouwtoelevering biedt basis voor verdere groei.

Venlo, 19 februari 2008 – Beton Industrie Arts (BIA), met vestigingen in Wijchen, Waalwijk en Mill heeft gekozen voor het Pulse branchemodel Bouwtoelevering gebaseerd op Microsoft Dynamics AX. BIA is een onderneming met beide benen op de grond, zakelijk, no-nonsense, maar met voeling met de wensen die leven in de markt. BIA onderscheidt zich door de klant een hoge mate van flexibiliteit te bieden, waarbij aan de klant vergaande kwaliteitsgaranties worden geboden.

Om zich nog beter in de markt te kunnen onderscheiden wil BIA de logistieke, financiële en commerciële processen binnen de organisatie verder stroomlijnen. Na een uitgebreide selectie gaf de functionaliteit de doorslag om voor Microsoft Dynamics AX met de brancheoplossing voor de Bouwtoelevering van Pulse te kiezen.

 

Harold Arts, Commercieel Directeur: “Naast het functionele onderscheid is er sprake van een culturele click. Zowel BIA als Pulse staan met beide benen op de grond en hebben een no-nonsense cultuur. Wij hebben het gevoel dat we met Pulse en Microsoft Dynamics AX klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen in de markt.”

 

Nico Tissink, Directeur van Pulse Business Solutions: “De passende culturen dragen zeer veel bij aan het te verwachten succes. Al vanaf de eerste ontmoeting tussen beide organisaties was er sprake van wederzijds respect op basis van expertise.”

 

BIA kiest voor een gefaseerde implementatie door eerst de kern van de Pulse brancheoplossing voor de Bouwtoelevering in te voeren. Hierdoor krijgt het bedrijf toegang tot uitgebreide branche specifieke CRM-functionaliteit waarmee de Nederlandse Bouwprojecten met alle bijbehorende relaties vastgelegd kunnen worden. Deze functionaliteit biedt BIA de mogelijkheid om het commerciële traject beter te managen en daardoor meer orders te scoren. Tegelijkertijd worden de klanten van BIA succesvoller met als resultaat een verdere versterking van de klantrelaties. Deze aanpak leidt tot zichtbare resultaten in korte tijd met een minimale belasting voor de organisatie.

 

 

Daarna is BIA van plan om op de verschillende vestigingen nieuwe productiefunctionaliteit van Microsoft Dynamics AX in te voeren, zodat de productieprocessen verder geoptimaliseerd kunnen worden. Bovendien wordt BIA door de brancheoplossing van Pulse in staat gesteld om nieuwe concepten in de markt te gaan zetten en daardoor de huidige groei nog sterker door te zetten.

Nico Tissink: “Wij zijn erg blij met de keuze van BIA Beton voor Pulse. Met BIA als klant hebben we wederom een pracht referentie die ons marktleiderschap in de betonbranche bevestigd.”

 

Over BIA Beton

BIA Beton is producent van betonstenen en -blokken. Het hoofdkantoor bevindt zich in Wijchen en behalve in Wijchen, heeft BIA ook een fabriek in Waalwijk en in Mill. Zowel kleine als grote charges kunnen naast elkaar worden geproduceerd. De kwaliteit van BIA-stenen & -blokken mag nooit ter discussie staan. Vakmensen, een eigen laboratorium en hoge kwaliteitscriteria zijn onze ingrediënten voor producten die letterlijk en figuurlijk 'staan als een huis'. BIA biedt aan haar klanten diverse opties betreffende voorraadbeheer en leveringsvormen. BIA beschikt over 100.000 m² opslagruimte, waarvan een aanzienlijk deel overkapt is. Nadere informatie over BIA Beton is te vinden op: www.bia-beton.nl

 

Over Pulse

 

 

 

Pulse Business Solutions, opgericht in 1986 met als thuishaven Venlo en een vestiging in Deventer, is één van de eerste spelers op de Nederlandse ERP-markt. Met haar netwerk van partners, ongeëvenaarde klanttevredenheid en hoge kennisniveau, levert Pulse de juiste ingrediënten voor succesvolle optimalisaties van bedrijfsprocessen in de branches Bouwtoelevering, Metaalproducten en Machinebouw & Apparatenbouw. Pulse is gewaardeerd lid van de Microsoft President's club en tevens Microsoft Gold Partner. Meer informatie over Pulse Business Solutions is te vinden op: www.pulse.nl