OOSTERHOUT, April - De tegut-handelsonderneming ontwikkelt zich steeds verder en legt de maatstaven daarmee hoog in de gehele branche. In de tegut-winkels in Weiterstadt en Lorsch zijn natuurcosmetica-afdelingen gerealiseerd, die verder gaan dan de klanten in de le-vensmiddelenhandel gewend zijn. Deze 120 m2 grote cosmetica-afdeling werd ingericht met ondersteuning van Wanzl Winkelinte-rieurs.

De eis van esthetiek en functionaliteit was hoog: het was de bedoeling om toonaangevende natuurcosmetica-merken het idee te geven zich op een nieuwe manier te presenteren. à¢â‚¬à…“We moeten totaal anders den-ken, was dan ook de voorgift van Thomas Gutberlet aan Wanzl. In afstemming met de cosmeticabedrijven zijn afdelingen ontstaan, die net zo hoogwaardig en edel als natuurlijk werken. Bijna drie maanden na het eerste briefing-gesprek werd in Hessische Weiterstadt de win-kelheropening gevierd. Sinds begin mei 2008 kunnen de tegut-klanten in Weiterstadt en sinds begin oktober ook in Lorsch (Hessen) de com-plete portfolio aan bekende merken vinden, zoals Lavera, Logona, Savon du Midi, Sante, Weleda, Alviana, Sanotint en Extracta en dat is tot nu toe uniek in de klassieke LEH.

- Het concept: Schoonheid in harmonie met de natuur
Inrichting, plafond, vloer, licht: alles is verzorgd door de Leipheimse interieurbouwer. Haar opdracht was voor de natuurcosmetica-afdelingen een eigen wereld binnen de tegut-winkel te creëeren. Zo neemt het concept de visuele terughoudendheid en de fijn-afgestemde, harmonische gestalte waar, die alle tegut-winkels uitstralen en gaat in zijn mening nog veel verder. Stralend wit ontmoet Zebranofurnier, de stellingen zelf zijn in een daarbij passende, warme goudzand kleur gecoat. Lichtkasten met zachte natuurmotieven creëeren een rustige sfeer. Transparantgroene glasetages, die gedeeltelijk verlicht zijn, dienen als mooie blikvanger. Aan het plafond zorgt sfeerverlichting voor een bijzonder prettige atmosfeer.

- Systeem- en custom-made oplossingen gecombineerd
Een deel van de gondolakop werd met het nieuwe Wanzl systeem »scindo tech« uitgevoerd, dat zich door zijn visuele uitstraling ideaal leent. Daarnaast kwam »wire tech« goed van pas, zoals in alle andere afdelingen van beide supermarkten. Een custom-made oplossing is het gebogen centrale element, dat ook uit »wire tech« met houtom-bouw bestaat. Vorm en functionaliteit zijn belangrijke aspecten voor Wanzl. Zo kunnen de diavensters aan de gondolakoppen opengeklapt worden, waardoor een gemakkelijke vervanging van de motieven toe wordt gestaan. Opslagruimte wordt geboden door basis van planken met lades op telescopische extracten.

- Wanzl en tegut: een jarenlange samenwerking
Tot de tegut-handelsonderneming behoren rond 310 supermarkten in Hessen, Thà¼ringen, Noord-Bayern en Zuid-Niedersachsen. Wanzl is al 20 jaar partner van tegut en levert de onderneming alle producten uit het ZB-assortiment. Iets langer dan een decennia is ook de afdeling winkelinterieur voor tegut actief. Rond 200 winkels zijn tot nu toe met het systeem »wire tech« ingericht.

Press contact:
Kim van Nispen,
Marketing, Winkelinterieurs
Tel. +31 (0) 162 422250
Fax +31 (0) 162 435280
E-Mail [email protected]

Hergebruik gratis;
A.u.b zend ons kopiën toe