Niet alleen mensen varen wel bij het mooie, zomerse weer. Ook insecten zwermen uit, op zoek naar slachtoffers in luchtige kleding. Vervelende zwellingen en jeuk door insectenbeten kunnen het zomerplezier behoorlijk verpesten. De nieuwe vinding Bite Away van Pharma Direct maakt een einde aan het ongemak. Snel en veilig. Bite Away is een handzaam, spatwaterdicht apparaat dat gemakkelijk in de handtas past. Het werkt op basis van warmte die het insectengif afbreekt zonder de huid te beschadigen. De zwelling en de jeuk verdwijnen. Veilig en snel! Zo kunt u naar hartenlust genieten van het buitenleven, zonder ongemakken.

Bite Away werkt bij beten en steken van muggen, paardenvliegen, horzels, wespen, bijen, maar ook bij jeuk door brandnetels of kwallenbeten. Door het apparaat drie tot zes seconden op de aangedane plek te houden, zorgt de warmte ervoor dat het insectengif snel wordt afgebroken. Wanneer Bite Away direct na het ontstaan van de steek of beet wordt gebruikt, dan wordt de zwelling en jeuk voorkomen of sterk verminderd. Maar ook bij later gebruik zorgt Bite Away voor verlichting van de jeuk en vermindering van de zwelling.
 

De werking berust op het geconcentreerd toedienen van een constante warmte op de zwelling. Het vergulde contactvlak van de Bite Away wordt door een geïntegreerde microchip tot circa 50 graden Celsius verwarmd. Deze microchip is speciaal voor Bite Away ontwikkeld en geproduceerd door Siemens. Afhankelijk van de gekozen schakelaar wordt het contactvlak 3 of 6 seconden constant op de benodigde temperatuur gehouden. Voor warmtegevoelige personen en kinderen kan het beste met een behandeling van drie seconden worden begonnen. Overigens treedt ook na zes seconden gebruik geen beschadiging van de huid op.


Het gebruik van Bite Away is heel eenvoudig: de drukschakelaar kort indrukken. Wanneer het groene lampje gaat branden en het geluidssignaal klinkt is de gewenste temperatuur bereikt. Vervolgens kiezen voor een behandeling van drie of zes seconden en op de te behandelen plek plaatsen. Binnen 10 tot 15 minuten worden de zwelling en jeuk minder, of verdwijnen zelfs helemaal.
Bite Away is dermatologisch getest en is veilig in gebruik. Ongewenste bijwerkingen of pathologische huidveranderingen werden bij de dermatologische tests niet waargenomen.Bite Away is te koop via drogisterij, gezondheid winkel en apotheek en kost 32,95 euro.Pharma Direct is een internationaal georiënteerde onderneming en onderdeel van Lichtwer Pharma Benelux. Pharma Direct werkt nauw samen met toonaangevende producenten en ontwikkelaars van gezondheid- en schoonheidsproducten in Europa.Pharma Direct stelt zich tot doel vernieuwende producten met wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van gezondheid en schoonheid op de markt te brengen. Hiertoe de ontwikkelingen binnen de internationale gezondheid- en beautymarkt nauwgezet gevolgd om de kritische, zelfbewuste consument altijd de nieuwste gezondheids- en schoonheidsproducten te kunnen aanbieden.

bron:PPS