BlueCielo sluit OEM-overeenkomst met Oracle

Visualisatie met Oracle AutoVue 2D Professional standaard in alle nieuwe versies van BlueCielo´s Engineering Content Management systemen.

Rijswijk, juli 2009 - BlueCielo ECM Solutions -internationaal leverancier van Engineering Content Management (ECM) systemen- heeft een OEM-overeenkomst met Oracle gesloten. Daardoor kunnen gebruikers profiteren van de visualisatiemogelijkheden van Oracle AutoVue 2D Professional, dat vanaf de eerstkomende nieuwe versies standaard in alle ECM-systemen van BlueCielo wordt geïntegreerd.

Dankzij de integratie van Oracle AutoVue in de InnoCielo Suite hebben gebruikers nog maar à©à©n visualisatie-oplossing nodig, terwijl voorheen meerdere viewers noodzakelijk waren om specifieke weergave-eisen in te vullen. De integratie leidt daarmee niet alleen tot minder complexe IT-configuraties en dus een lagere cost-of-ownership, maar ook tot gestroomlijnde samenwerkingsprocedures, verbeterde productiviteit, minder fouten en een kortere ´time-to-market´ van de ontwikkelde producten.

Als 3D-visualiteit vereist is, kan worden geà¼pgraded naar Oracle AutoVue 3D Professional Advanced, dat naast alle formats van AutoVue 2D ook visualisatie- en markup-faciliteiten biedt voor 3D-formats zoals Autodesk Inventor, CATIA, Pro/ENGINEER en SolidWorks.

Martijn Janmaat, CEO van BlueCielo: à¢â‚¬à…“BlueCielo biedt zijn gebruikers altijd het neusje van de zalm op het gebied van technologie, zodat ze hun engineering processen kunnen optimaliseren en kunnen concurreren in de huidige economie. Dankzij de overeenkomst met Oracle kunnen we onze bestaande en nieuwe klanten met AutoVue voorzien van de beste visualisatietechnologie tegen een aantrekkelijke verhouding tussen prijs en prestaties.

Sami Bannour, Oracle Vice President AutoVue Development: à¢â‚¬à…“Wij werken graag samen met BlueCielo om hun gebruikers te laten profiteren van onze nieuwste CAD-visualisatietechnologie. De combinatie van AutoVue met de InnoCielo ECM-oplossingen zal leiden tot beter gebruik van engineering content, wat de technische bedrijfsprocessen verder zal optimaliseren.

De faciliteiten
Met AutoVue 2D Professional kunnen InnoCielo-gebruikers alle Microsoft Office en 2D CAD-bestanden openen. De ondersteunde formats zijn onder andere AutoCAD, MicroStation, SolidWorks, SmartSketch, IGES 2D en SolidEdge. Faciliteiten zoals markup, het toevoegen van commentaren, markeren en het vergrootglas kunnen worden gebruikt in documenten van Microsoft Office, Adobe PDF, grafische bestanden en in alle enhanced 2D-formats. Ook voorziet AutoVue in de weergave van de exacte 2D-maatvoeringen op het beeldscherm, de mogelijkheid CAD-documenten met elkaar te vergelijken en documenten uit te printen op basis van geavanceerde opties.

Voor toekomstige versies van InnoCielo Meridian Enterprise, het vlaggenschip van BlueCielo dat wordt gebruikt door technici in industriële sectoren zoals energie, olie en gas en de farmaceutische industrie, staan extra functies van AutoVue 2D Professional gepland waaronder web based viewing.

Over BlueCielo ECM Solutions
BlueCielo ECM Solutions levert oplossingen voor Engineering Content Management en Application Integration aan organisaties in uiteenlopende verticale marktsegmenten, zoals energiebedrijven, de olie- en gasindustrie, de petrochemische industrie, de farmaceutische industrie, de procesindustrie, productiebedrijven en overheden. BlueCielo heeft ruim twintig jaar ervaring met industriële toepassingen en heeft inmiddels meer dan 275.000 gebruikers in ruim 50 landen over de hele wereld. Het bedrijf heeft kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Duitsland en Nederland en beschikt over een uitgebreid internationaal partnernetwerk. BlueCielo waarborgt de ondersteuning van haar producten InnoCielo Meridian Enterprise, InnoCielo ImandrA voor IBM Filenet P8 en InnoCielo TeamWork op het hoogste niveau, waar ter wereld die ook wordt geboden.
Meer informatie over BlueCielo en de producten van BlueCielo is te vinden op http://www.bluecieloecm.com.

Voor meer informatie:
BlueCielo
Tom Pappas, marketing directeur
Telefoon: 070 - 4133700
e-mail: [email protected]
NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Presscom
Madeleine Kok
e-mail: [email protected]
telefoon: 030-6051415