Het is nu ruim een jaar geleden dat onze zoon Tim is overleden tengevolge van kanker (een hersentumor). Over zijn leven, het vechten tegen de ziekte en ons leven daarna ben ik gaan schrijven.
Toen het boek klaar was en het eerste exemplaar in mijn handen lag kon ik niet geloven dat dit werkelijk over ons ging. Het gelukkige leven van een hecht gezin dat met de diagnose kanker meedogenloos werd ontwricht.
Toch is het ons alle vier overkomen en Tim heeft maar 16 jaar mogen leven.

Wij waren getuige van zijn dappere strijd, eeuwig optimisme en ondanks alle tegenslagen zijn onverwoestbare hoop. Het boek is ook geschreven om iets van Tim achter te laten, hem niet te vergeten omdat het een prachtig jong mens was.
Met het verschijnen van dit boek
De Toekomst Voorbij, ISBN 978-90-8834-940-9 lijkt het of Tim een heel klein beetje opnieuw is geboren. Het boek is verkrijgbaar in elke erkende boekhandel voor 19,95 euro.

De royalty's gaan naar KIKA en VOKK (Vereniging ouders van kinderen met kanker), dat is het enige wat ik nog kan doen voor Tim en alle kinderen die te maken krijgen met kanker.
Met het boek hoop ik meerdere doelen te steunen. Niet alleen het onderzoek maar ook ouders van wie een kind te maken krijgt met zoiets wreeds als deze ziekte. Het hielp mij na Tims overlijden om te lezen over andere gezinnen die het overkomen is en hoe die daar mee om zijn gegaan.

Het boek wordt via uitgever Boekscout.nl in Soest op de markt gebracht, heeft vele pagina's kleurenfoto's, diverse zwart-wit pagina's met tekeningen en gedichten. Het verhaal gaat over het leven van Tim, veel te vroeg geboren en veel te vroeg overleden en ons proces om te leren leven zonder Tim die ons gezin zo compleet heeft gemaakt.