In aanloop van het WK Voetbal en de maand van het spannende boek is er de presentatie van de voetbalthriller Buitenspel over de moord op een topvoetballer binnen Feyenoord

Debuut van schrijversduo Nanne Harkema
met een interview door Jà¼rgen Joosten van Ezzulia
op vrijdag 28 mei om 16.00 uur in het theater van selexyz donner, Lijnbaan 150, Rotterdam

De presentatie vindt plaats in aanwezigheid van onder anderen een bestuursdelegatie van supportersvereniging Feyenoord en uitgeverij Ellessy.

De toegang is gratis en na afloop is er gelegenheid een door beide auteurs gesigneerd exemplaar aan te schaffen.

Buitenspel speelt zich grotendeels af in Rotterdam en eindigt aan de vooravond van het WK voetbal in Johannesburg.
Pas afgestudeerd aan de School voor Journalistiek krijgt Matty Cremer een droombaan aangeboden bij het weekblad Voetbal International. Haar eerste belangrijke opdracht wordt een interview met de Noorse topvoetballer Henning Brauer. Brauer is recent aangetrokken door Feyenoord en ontwikkelt zich daar in korte tijd als de meest talentvolle en spraakmakende speler van het elftal. Dat zijn uitzonderlijke talent ook in de rest van de wereld niet onopgemerkt is gebleven, blijkt al snel als de Spaanse grootmacht Real Madrid bereid is deze talentvolle en charismatische voetballer voor maar liefst vijfennegentig miljoen euro over te nemen. Wanneer Matty de eer krijgt deze superster te mogen interviewen loopt alles anders dan dat ze zich had voorgesteld.
Als ze op de afgesproken plaats in het à¢â‚¬Å“Grand Hotelà¢â‚¬ verschijnt, treft ze Henning Brauer vermoord aan op zijn hotelkamer. Vanaf dat moment zal Matty‘˜s leven nooit meer hetzelfde zijn. Als belangrijkste getuige en journaliste raakt ze betrokken bij de zaak en bijt ze zich, gesteund door haar vriend Thijs, vast in het onderzoek.
Is het de fanatieke aanhang van Feyenoord die het vertrek van hun troetelkind niet accepteert? Blijkt Brauers afgewezen zaakwaarnemer schuldig aan zijn dood? Of moet de schuldige binnen de directie van Feyenoord worden gezocht? Veel vragen, weinig antwoorden in deze zinderende thriller die zijn grande finale tijdens een uitzending van Pauw & Witteman beleeft.
Nanne Harkema staat voor Gerard Nanne (misdaadauteur) en Connie Harkema (journalist/schrijver/beeldend kunstenaar)
Buitenspel is het eerste boek van een serie maatschappijgerelateerde thrillers met telkens een ander thema op de achtergrond
ISBN 978-90-8660-119-6 Paperbackuitvoering Prijs € 17,95
U kunt parkeren in de parkeergarage van de Bijenkorf