Mijn tweede boek is een feit. Deze week verschijnt Rond Afrika.

http://www.boekscout.nl/html/boek.asp?id=818

Eerst ben ik van Vuurland naar Alaska gefietst. Het boek Van vuur naar ijs, verscheen in 2005. Daarna ben ik over land van Nederland naar Kaapstad in Zuid-Afrika gereden en weer terug. Over deze reis verschijnt deze week het boek Rond Afrika.

Heeft mijn topsportverleden iets te maken met die eeuwige prestatiedrang? De drang naar avontuur, de behoefte om het anders te doen dan iedereen. Het wiel zelf uit te willen vinden.

Het verandert in ieder geval mijn kijk op de wereld. Ik heb Afrika leren kennen als een van de gelukkigste continenten ter wereld. Geen arme mensen, maar rijk aan tradities en trots op hun afkomst. Ik kan mij niet voorstellen dat deze mensen hun bestaan zouden ruilen voor een plekje in onze hectische consumptie maatschappij, waar alles draait om de menselijke eigenschap om alsmaar meer te willen bezitten.

Is ontwikkelingshulp wel zo goed als wij denken? Houdt het niet juist de corrupte regimes in stand?
In Rond Afrika geef ik een frisse kijk op het Afrikaanse continent. Met de reis als rode draad passeren vele anekdotes de revue. Verhalen van Afrikanen, het avontuur van de Sahara doorkruisen op het GPS, corruptie en een aanslag naar aanleiding van de karikatuur van Mohammed. Een aantal negatieve ervaringen, maar tien keer zo veel positieve belevenissen op dit prachtige continent.

Ik ben fotograaf en ik kan u gratis voorzien van mooi beeldmateriaal. U kunt een kijkje nemen op mijn stockfoto site www.worldphotography.nl

Voor een interview of meer informatie kunt u contact met mij opnemen.
[email protected]
06-14 534 773

Met vriendelijke groet,

Marica van der Meer

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular