Birza´s boekobjecten vliegen naar Bergen

De boekvogels vliegen naar de locatie Nesdijk 21 en zijn onderdeel van de presentatie Birza´s boeken. Tijdens de kunst10daagse in Bergen toont ook dit jaar weer de kunstenaar zijn boekobjecten. Een nieuwe serie is de Kimono reeks. Een serie boekobjecten met een oosterse sfeer. De gebruikte materialen zijn hardhouten sokkel, leisteen, bitumen, lood, koperen lijnen en witjes uit de handzetterij. Verder zijn de boekobjecten verfraaid met b.v. amuletten. De serie bestaat uit 10 boekobjecten.

De boekobjecten van de beeldend kunstenaar Be J. Birza ontstaan op een manier die doet denken aan het werk van een componist, een werkwijze die zeer intuïtief en associatief verloopt. Met wat de meeste mensen waardeloze materialen zouden noemen schept Birza een nieuwe werkelijkheid. Het samenvoegen van dingen is voor hem componeren. Met ijzerchloride, kopernitraat of zoutzuur bewerkt de chemicus in deze kunstenaar zijn ondergronden van zink, lood en koper. Er ontstaan zo kunstenaarsboeken met een nieuwe vitaliteit, een ingetogen, een intensheid, een nieuwe schoonheid. Pure poëzie. Birza´s boeken zijn favoriet bij verzamelaars en bedrijfscollecties. De objecten zijn zeer geschikt als jubileumgeschenk. Deze kunnen ook in opdracht worden gemaakt.

De Kunst10daagse Bergen - Bergen aan Zee - is een jaarlijks evenement dat landelijk gezien zijn weerga niet kent. Tien dagen lang zijn op alle mogelijke plekken van de Noord-Hollandse heerlijkheid honderden kunstwerken te bewonderen. Galeries, ateliers, restaurants, cafà©s, woonhuizen, tuinen, tenten: ze herbergen kunst van allerlei komaf, gemaakt door zowel professionals als amateurs. De kunst10daagse is van 17 t/m 25 oktober.

Birza´s boeken: locatie Nesdijk 21.
Open van 13.00 tot 17.00 uur.

Website: http://www.dekunsten.nl