(Persbericht) Eindhoven, 30 mei 2011 - Books 4 Life heeft deze week de magische grens van € 100.000 bereikt met de verkoop van tweedehands boeken voor het goede doel.

De helft van de opbrengsten wordt verdeeld tussen Amnesty International en Oxfam Novib, twee grote en breed erkende organisaties die zich wereldwijd inzetten voor een betere wereld. De rest van het geld is gereserveerd voor kleinschalige liefdadigheidsprojecten, die ieder jaar door de vrijwilligers van de afzonderlijke vestigingen zelf worden gekozen.

Initiatiefneemster van Books 4 Life, Laura van Waas: à¢â‚¬Å“Ik ben erg blij met deze mijlpaal en wil alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet. Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan dit succes, is dat Books 4 Life bewijst dat je idealen waar kunt maken. Wat in 2004 een wild idee was, is nu een keten van tweedehands boekenwinkels door heel Nederland met zelfs een vestiging in Oostenrijk.à¢â‚¬

Sinds de oprichting in 2005 is Books 4 Life een volwassen keten van tweedehands boekenwinkels geworden. Er zijn inmiddels 7 vestigingen in Nederland met een uitgebreid aanbod van goede tweedehands boeken. Alle vestigingen worden bemand door vrijwilligers en 90% van de opbrengst wordt uitgekeerd aan het goede doel. De winkels zijn te vinden in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Utrecht.

Iedereen die interesse heeft in een goed tweedehands boek, of een steentje wil bijdragen aan het goede doel, is van harte welkom in een van de Books 4 Life winkels. De openingstijden zijn te vinden op www.books4life.nl.