(Persbericht) Brink Groep, specialist in bouwautomatisering en Kubus architectural solutions, leverancier van BIM-software, hebben Bouw Informatie Modellen (BIM) geïntegreerd met kostencalculaties. Die integratie vormt de sleutel tot aanzienlijk efficiënter samenwerken in de hele bouwketen en is gebaseerd op ArchiCAD en IBIS4BIM. Beide bedrijven presenteren vrijdagmiddag 1 juli op Circuit Park Zandvoort de voordelen van hun samenwerking.

Het gebruik van digitale gebouwmodellen en daaraan gekoppelde informatie is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Door ArchiCAD te integreren met de IBIS-software, kan de hele bouwkolom kostbare ontwerp- en uitvoeringsfouten voorkomen en veel tijd besparen bij onder andere de informatiecommunicatie en werkvoorbereiding. Omdat deze softwareprogramma's toonaangevend zijn in de Nederlandse bouw, kunnen grote aantallen gebruikers nu eenvoudiger samenwerken en meer voordeel halen uit een BIM. ArchiCAD en IBIS4BIM werken samen op basis van de openBIM IFC-standaard.

Over Kubus architectural solutions
Kubus architectural solutions is al bijna 20 jaar gespecialiseerd in software voor de gehele bouwsector. Het bedrijf is exclusief distributeur van ArchiCAD in Nederland / Nederlandstalig België en partner van Solibri Modelchecker voor de Benelux. Verder ontwikkelen en leveren de circa 30 bouwspecialisten van Kubus de besteksverwerker Kubus Stabu, waarmee het bedrijf met ruim 65% marktleider is in Nederland. Kubus heeft kantoren in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam en een ontwikkelafdeling in Belgrado. Meer informatie is te vinden op: www.kubusinfo.nl

Over Brink Groep
Brink Groep levert al ruim 30 jaar management, advies en automatisering voor bouw, huisvesting en vastgoed. De ervaren adviseurs van het bedrijf helpen klanten bij het beter voorbereiden, uitvoeren en managen van projecten, vanaf de eerste ideeën tot en met de exploitatiefase. Op automatiseringgebied is het bedrijf al jarenlang marktleider in het ontwikkelen en leveren van software voor calculaties en onderhoud. De IBIS-applicaties van Brink Groep ondersteunen het totale bouwproces, inclusief de integratie met Autodesk ontwerpsoftware, Microsoft bedrijfssoftware en ERP-systemen.
Meer informatie is te vinden op: www.brinkgroep.nl en www.ibis.nl