(Persbericht) Webgebaseerde budget-, risico- en projectbewaking voor gebiedsontwikkeling

Leidschendam, 7 februari 2011 Brink Groep introduceert de webgebaseerde IBISapps oplossing voor budget-, risico- en projectbewaking bij gebiedsontwikkeling, op de Bouw & ICT beurs in Utrecht. IBISapps bestaat uit diverse applicaties in een webomgeving die managers en andere projectbetrokkenen 24 uur per dag en 7 dagen per week realtime inzicht bieden in de projectstatus. Ook kunnen zij met een rekenen & tekenen app online de haalbaarheid van projecten analyseren, op basis van eigen geografische informatie en kengetallen. Via een intuïtief te bedienen Internet browser, vanaf elke computer, smartphone of tablet. Brink Groep demonstreert IBISapps van 8 tot en met 10 februari op stand E022 in hal 5 van de Jaarbeurs in Utrecht.

Beslissen over mogelijke projecten op basis van de financiële haalbaarheid en risico's wordt door de snel veranderende omgeving steeds belangrijker maar ook complexer. Om zowel het besluitvormingsproces als de budgetbewaking voor projecten aanzienlijk te vereenvoudigen heeft Brink Groep de IBISapps en website IBISapps.nl ontwikkeld. Daar kunnen bouwbedrijven, projectontwikkelaars, opdrachtgevers en investeerders de exploitatie en mogelijke risico's van hun projecten vooraf analyseren en doorrekenen. Verder ondersteunt IBISapps alle projectbetrokkenen om ook tijdens de voorbereiding en uitvoering op transparate wijze het budget realtime te bewaken.

Paul Beyersbergen, directeur van Brink Groep, licht toe: "Met IBISapps anticiperen wij op het nieuwe bouwen en ontwikkelen, dat vraagt om 24/7 grip op en snel bijsturen van de projectvoortgang. Webapplicaties zijn daarvoor uitstekend geschikt en heel eenvoudig te gebruiken. IBISapps is onze volgende innovatie, gebaseerd op ruim 30 jaar ervaring met software voor de bouw-, huisvesting- en vastgoedsector. Uiteraard goed beveiligd en compatibel met alle Microsoft Office en IBIS desktopapplicaties". IBISapps.nl bevat momenteel webapplicaties voor rekenen en tekenen met kengetallen en geografische informatie, budget- en projectbewaking en een platform voor het ontwikkelen van maatwerkapplicaties en aanvullende toepassingen door Brink Groep.

Over Brink Groep
Brink Groep levert al ruim 30 jaar management, advies en automatisering voor bouw, huisvesting en vastgoed. De ervaren adviseurs van het bedrijf helpen klanten bij het beter voorbereiden, uitvoeren en managen van projecten, vanaf de eerste ideeën tot en met de exploitatiefase. Op automatiseringgebied is het bedrijf al jarenlang marktleider in het ontwikkelen en leveren van software voor calculaties en onderhoud. De IBIS-applicaties van Brink Groep ondersteunen het totale bouwproces, inclusief de integratie met Autodesk ontwerpsoftware, Microsoft bedrijfssoftware en ERP-systemen.

Meer informatie is te vinden op www.brinkgroep.nl, www.ibis.nl en www.ibisapps.nl.