BTW verlaging energiebesparing

De Eerste Kamer heeft de Btw-verlaging voor 'energiebesparing' goedgekeurd. De BTW voor het isoleren van vloer, dak en gevel is verlaagd van 19 naar 6% en er komt een subsidieregeling voor isolatieglas. De regeling voor isolatieglas wordt officieel pas per oktober 2009 opengesteld, met terugwerkende kracht tot 1 juli 2009. Iedereen die na 1 juli 2009 isolatieglas van het type HR++ 13 mm en hoger laat plaatsen kan vanaf oktober 2009 een beroep doen op de subsidie.

Uw kans

Dit alles moet consumenten stimuleren om te investeren in energiebesparende maatregelen in woningen en andere gebouwen. De factuur die u als klant van de Klussenier Richard Jelierse ontvangt voor het isoleren van de woning is namelijk een stuk lager dan voor 1 juli jl. Het Btw tarief is immers lager. Hierdoor kunt u als klanten van profiteren om nu te investeren in een energiezuinig en comfortabel woonhuis. De regeling is namelijk maar tijdelijk.

Maatwerkadvies

Daarnaast kunt u als klant gebruik maken van een subsidieregeling maatwerkadvies. Een maatwerkadvies geeft direct inzicht in de mogelijke energiebesparende maatregelen in een woning, wat deze kosten en welke besparing daarmee mogelijk is. De subsidie is bedoeld voor eigenaar-bewoner. De aanvrager van het advies ontvangt eenmalig maximaal à¢à¢â‚¬Å¡¬ 200,- wanneer hij een maatwerkadvies laat uitvoeren. Ook hierin kan de Klussenier Richard Jelierse voor u een rol spelen.

Voorwaarden voor BTW verlaging:
à¢â‚¬¢ Geldt alleen voor isolatie gerelateerde werkzaamheden
à¢â‚¬¢ Geldt alleen voor woningen, niet voor bedrijfspanden/-gebouwen
à¢â‚¬¢ Woning moet ouder zijn dan 2 jaar
à¢â‚¬¢ Van toepassing op vloer, dak- of gevelisolatie die voldoet aan bouwbesluit
à¢â‚¬¢ Alleen van toepassing op de dienst (arbeidsloon). Als het materiaal minder dan 50% van het totale project vertegenwoordigt mag dit bij de dienst gerekend worden
à¢â‚¬¢ Geldt alleen voor klusbedrijven of aannemers, niet voor doe-het-zelvers

Voor meer informatie en een uitgebreide toelichting kijkt u op de website van het ministerie van VROM, www.vrom.nl.
De Klussenier biedt u de juiste producten voor alle isolatie werkzaamheden!

Kijk tevens voor uitgebreide informatie op de website van de belastingdienst of de brief met uitgebreide toelichting van het ministerie.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular