Game, set, match voor Bas van der Horst

NIEUW-VENNEP, 18 juni 2009 - Begin dit jaar besloot Slazenger haar classic, leren tennisschoen nieuw leven inblazen met de Slazenger Design Contest. Designers door het hele land stuurden de meest unieke ontwerpen in, maar er is natuurlijk à©à©n winnaar: BUREAUBAS uit Nieuw-Vennep. De eigenaar van BUREAUBAS, Bas van der Horst (23), stuurde het winnende ontwerp in. Grote kans dat zijn ontwerp wordt opgenomen in de spring/summer Slazenger collectie van 2010!

Behalve de kans op een plek in de nieuwe collectie wint Bas vier paar Slazenger Slam Low schoenen, waaronder natuurlijk het door hem ontworpen paar. Voor de kersverse ondernemer is het ontwerpen van een schoen niet veel anders dan het design voor een agenda of een brochure. Zo zegt hij zelf: ´Een ontwerpproces begint vaak op dezelfde manier, of het nou gaat om een agenda, een brochure of een schoen. De eerste stap is altijd: Artwork verzamelen. Ter inspiratie zoek ik zoveel mogelijk beeldmateriaal bij een opdracht en/of opdrachtgever. Dat is dà© manier om van (kern)woorden een beeld te creëren.´ Daarna is het voor Van der Horst een afwisseling van schetsen, selecteren, schetsen en uitwerken. ´Het resultaat van die schetsen is een waardevol concept, want vanaf daar ga ik verder. Na overleg met de opdrachtgever maak ik van het concept een definitief design.´ Aldus de winnaar.

Een stijlvolle tennisschoen
Met de kernwoorden die Slazenger heeft opgegeven sloeg hij zijn slag. ´Brits, expertise, stijlvol en heritage zijn niet de meeste gemakkelijke woorden, maar dat is voor mij een aangename uitdaging.´ Zei hij in een interview met Blend Magazine. In zijn negen verschillende ontwerpen speelt Bas met de Britse vlag en de Britse ruit, het jaar 1881 en het oude Slazenger logo. Van der Horst heeft, in plaats van een zijkant, de hele schoen in een nieuw jasje gestoken en uiteindelijk alle negen ontwerpen ingestuurd. Van de drie beste ontwerpen maakte hij het definitieve design.

Eens een winnaar...
Onder het motto: ´misschien win ik ook eens wat´, deed hij mee aan de wedstrijd. Bas: ´Ik heb nooit eerder aan contests mee gedaan, maar na dit succes denk ik eraan om aan meer wedstrijden deel te nemen. Het is toch vet als er mensen rondlopen met een schoen die ik ontworpen heb!´

Over BUREAUBAS
BUREAUBAS is een grafisch ontwerpbureau. BUREAUBAS werkt graag samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in andere en gelijkwaardige disciplines. Daarom kan Bas van der Horst u altijd van dienst zijn. Naast vele geslaagde projecten in de profit sector behaald BUREAUBAS ook successen in de non-profit sector. Voor meer informatie en werk van BUREAUBAS gaat u naar: http://www.bureaubas.nl/Werk/

Noot voor de redactie

Voor meer informatie neemt u contact op met Bas van der Horst via 06 30 72 28 41 of per e-mail: [email protected].

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular