Hedenmorgen is door BUSIOP Nederland de vierde franchiseovereenkomst getekend voor het openen van een BUSIOP Full-Servicekantoor te Haarlem. Jan Willem Kruisinga eigenaar van de licentie, verwacht na de zomer zijn kantoor onder de naam BUSIOP Alliance in Haarlem te openen.

Met deze vierde licentie in een relatief korte termijn blijkt dat er veel belangstelling bestaat voor de unieke franchiseformule. Gerard van den Heuvel verwacht dan ook dat de doelstellingen voor de eerste helft van 2007 ruimschoots gehaald zullen worden. Het eerste BUSIOP Full-Servicekantoor in Veenendaal zal vanaf 14 mei volledig operationeel zijn. Er worden op dit moment door Jos van Haeren – eigenaar van BUSIOP One-  diverse gesprekken gevoerd met potentiële Zelfstandig Specialisten, de verwachting is dat de eerste Zelfstandig Specialist zich nog deze maand zal aansluiten. Sinds 2006 is BUSIOP Nederland, een unieke franchiseformule aan het uitrollen. De kern van de formule bestaat uit de opzet van een reeks Full-Servicekantoren, bedoeld voor zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp’ers) en kleinere ondernemingen.

Het blijkt dat BUSIOP voor kantoorhouders (personen met management ervaring) en zeer goed alternatief biedt om een onderneming te starten. Met name “Management Buy In” kandidaten (MBI) kunnen zich goed vinden in het starten van een BUSIOP Full-Servicekantoor in plaats van een bestaande onderneming over te nemen. De kracht van de formule zit voor de Zelfstandig Specialisten in professionele en betaalbare kantoorruimte. Hierbij ontvangen de Zelfstandig Specialisten ook training en begeleiding inzake ondernemerschap en commerciële activiteiten. Daarnaast hebben ze de voordelen van een gezamenlijk klantennetwerk en de synergie van het ondernemen in teamverband. De doelstelling is, dat de Zelfstandige zich bezig kan houden met de core business waarin deze goed is en de passie vandaan haalt, de overige zaken worden volledig verzorgt. “Veel zzp’ers houden kantoor op een zolder of in de garage”, zegt Gerard van den Heuvel. “Vaak zijn dat enthousiaste ondernemers die vaktechnisch zeer veel kennis hebben, maar op het gebied van ondernemerschap minder bedreven zijn. Het is niet voor niets dat van de bedrijven welke zich jaarlijks inschrijven bij de kamer van koophandel een zeer groot gedeelte al binnen 12 maanden weer stopt als ondernemer. Onder die zzp’ers bestaat daarom grote behoefte aan passende, betaalbare en professionele kantoorruimte, gekoppeld aan een stuk commerciële en strategische ondersteuning en begeleiding. Bij BUSIOP is alles geregeld waardoor er een win-win situatie ontstaat In Nederland zijn meer dan 100.000 zelfstandigen werkzaam in de dienstverlenende sector en dit aantal is snel groeiend. Al deze kleine bedrijven hebben hun eigen vaste lasten en verplichtingen. Voor BUSIOP reden voor het ontwikkelen van een franchiseformule, waarbij deze (eenmans)bedrijven samenwerken, met behoud van zelfstandigheid. Professioneel zelfstandig maar niet alleen.

bron:Busiop