(Persbericht) Heerlen 7 september 2011 Cadac Organice BV, Microsoft Gold ISV Partner en ontwikkelaar van de Cadac Organice Product Suite, introduceert als eerste engineering documentbeheer en controle op basis van Microsoft SharePoint in de Cloud. Met de nieuwe Cadac Organice Cloud Solution profiteren bedrijven van een complete omgeving voor engineering documentbeheer en controle op een gehost SharePoint platform.

Cadac Organice levert al sinds 2004 oplossingen voor engineering documentbeheer en controle gebaseerd op SharePoint aan project-georiënteerde bedrijven. Microsoft SharePoint wordt door deze bedrijven verkozen vanwege de flexibiliteit en de ondersteuning die het biedt in hun samenwerking met externe projectpartners. Om verschillende redenen zijn bedrijven echter niet altijd in staat om een on-premise SharePoint infrastructuur op te zetten en te onderhouden. Daarnaast komt het veelvuldig voor dat organisaties op zeer korte termijn een projectomgeving vereisen. Met de nieuwe Cloud Solution komt Cadac Organice deze bedrijven tegemoet door een gehoste omgeving aan te bieden, die direct in te zetten is.

De Cadac Organice Cloud Solution biedt een gehost SharePoint platform met functionaliteit voor engineering documentbeheer en controle. Bedrijven kunnen op flexibele wijze van dit platform gebruik maken, afgestemd op hun wensen. Elke organisatie krijgt een eigen beveiligde omgeving waarin zij à©à©n of meerdere sites kunnen aanmaken voor documentbeheer, bijvoorbeeld voor een project of afdeling. Collega‘˜s en externe partners kunnen vervolgens uitgenodigd worden om samen te werken in de site, waarbij per gebruiker de rol en permissies bepaald worden. De Cloud Solution biedt een aantal best practice templates waarmee men direct aan de slag kan, maar kan tevens geconfigureerd worden naar de wensen van elke organisatie. Thomas Tazewell Atkins V, Manager Document Control, FMC Technologies: à¢â‚¬Å“Wij hadden behoefte aan een kracthige oplossing die snel geïmplementeerd kon worden. Cadac Organice stelde ons in staat een flexibel platform te implementeren in een kort tijdsbestek dat volledig aan onze eisen voldeed.à¢â‚¬

De Cloud Solution biedt functionaliteit van de Cadac Organice Product Suite voor het beheren van CAD tekeningen, Office documenten en Email, en voor transmittal en workflow management. De functionaliteit kan ingezet worden voor zowel intern documentbeheer als voor project documentbeheer in samenwerking met externe partners. Danielle Gardner, Document Controller, Weatherford: à¢â‚¬Å“De Cadac Organice Cloud Solution biedt Weatherford de mogelijkheid documenten te distribueren en de verzending te volgen, gebruik te maken van de inherente SharePoint functionaliteit en inzichtelijke project management rapportages over onze projecten te krijgen.à¢â‚¬

Cadac Organice is de eerste die een op SharePoint gebaseerde oplossing voor Engineering Documentbeheer en Controle in de Cloud biedt. Microsoft SharePoint biedt hierbij een groot voordeel ten opzichte van andere gehoste oplossingen voor (engineering) documentbeheer. Het is een standaard en open platform, dat eenvoudig integreert met bestaande IT infrastructuur. Tevens integreert het naadloos met andere SharePoint omgevingen en kan data vanuit de cloud eenvoudig naar een on-premise SharePoint omgeving worden gemigreerd, bijvoorbeeld na afloop van een project.

Cadac Organice Cloud Solution is beschikbaar voor klanten vanaf 1 september 2011.

U kunt deelnemen aan een webinar van 30 minuten op 13 september ter introductie van de Cloud Solution. Kijk op http://www.cadac.com/organice/en/events/Pages/event1.aspx.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. Guus Weitzel
International Marketing Manager
+31 45 400 1010
[email protected]

Over Cadac Organice
Cadac Organice is een software suite voor engineering documentbeheer en documentcontrole, en is volledig gebaseerd op Microsoft SharePoint. Cadac Organice helpt project georiënteerde bedrijven hun (project) documenten te beheren en hun documentdistributie en -verzending te beheersen. Cadac Organice is makkelijk in het gebruik en wordt ogenblikkelijk geaccepteerd door alle gebruikers. Het brengt verbetering aan in het bedrijfsproces en draagt direct bij aan het bedrijfsresultaat van projectgeoriënteerde bedrijven. Cadac Organice is beschikbaar als on-premise, cloud en hybride oplossing. Voor meer informatie kijk op http://www.organice.com.