Per 1 april zal Cadmes ook actief zijn op de Duitse markt, met drie vestigingen in Pulheim, Là¶hne en Limburg.

Wegens een steeds groter wordende vraag naar technologische kennis en de grootte van de markt, heeft SolidWorks Cadmes gevraagd of zij haar blikveld wil verbreden. De Duitse markt is een grote markt, waar nog veel kansen liggen voor SolidWorks en dus Cadmes.

à¢â‚¬Å“Wij zijn verheugd met het vertrouwen van SolidWorks in ons en de mogelijkheden die dit ons gaat biedenà¢â‚¬, aldus Gerbert Thelissen, Algemeen Directeur Cadmes. Door de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde producten bij SolidWorks, zoals PDM, 3DVIA en simulatie, neemt de vraag naar oplossingen voor integratie hiervan ook toe. Voor de klanten in de Benelux heeft deze uitbreiding daarom dus ook zijn voordelen. à¢â‚¬Å“Door het uitbreiden naar nieuwe markten verdiepen wij onze kennis en ervaring. Wij zijn hierdoor nog beter in staat om onze klanten te ondersteunen in hun dagelijkse praktijken.à¢â‚¬

Samenwerking WDS GmbH
Cadmes zal de SolidWorks activiteiten overnemen van de huidige reseller WDS GmbH. WDS zal haar CAM activiteiten in Duitsland blijven voortzetten, dit vormt zo een ideale combinatie. SolidWorks Duitsland zegt over deze samenwerking het volgende: à¢â‚¬Å“SolidWorks Deutschland GmbH verheugt zich op een samenwerking met Cadmes. Vanuit alle opzichten zullen, voornamelijk de klanten hiervan profiteren. De know-how, het verwezenlijken van complexe projecten en het team van Cadmes dat over ruime ervaring beschikt zal een goede basis bieden voor de verdere toepassing van SolidWorks bij de huidige klanten van WDS.à¢â‚¬

Regionale dekking
Cadmes is, buiten de Nederlandse markt, actief in België (Gent en Gosselies) en Luxemburg. Duitsland is daar nu een mooie aanvulling op. Cadmes Duitsland zal geleid worden door een regionaal team van ervaren engineers. Naast lokale trainingsfaciliteiten voor klanten in Duitsland, biedt het hen tevens een lokale helpdesk en support.

Vanaf 1 april 2010 opent Cadmes GmbH haar deuren.

Cadmes
Cadmes heeft diverse vestigingen in de Benelux en per 1 april 2010 ook in Duitsland. Zij is leverancier van CAD/ CAM/ CAE, Robotica en PDM-software. Tevens staat Cadmes haar klanten bij in training, ondersteuning en consultancy. Cadmes levert o.a. SolidWorks, SolidWorks Enterprise PDM, SolidWorks Simulatie, SmarTeam, Tacton, CAMWorks, Cimatron en Mastercam. Cadmes is voor de Benelux maximaal door SolidWorks gecertificeerd en heeft de status van Elite Reseller.