(Persbericht) PERSBERICHT
Slimmer innoveren met modelgedreven ontwikkelplatform voor applicaties
Calco-IT en Mendix ondertekenen partnership

AMERSFOORT, 1 april 2011 - IT-opleider en -detacheerder Calco-IT en software developer Mendix gaan samenwerken om middelgrote en grote (inter)nationale ondernemingen te ondersteunen bij snellere en slimmere innovatie van IT-omgevingen. "Door deze samenwerking kunnen we meer opdrachtgevers beter bedienen", aldus Paul Oostindie van Calco-IT. Derek Roos, CEO van Mendix, onderstreept dit. "Met ons modelgedreven ontwikkelplatform voor applicaties kunnen organisaties de meest complexe IT-vraagstukken eerder, beter en geheel op maat gemaakt oplossen."

Paul Oostindie is accountmanager bij Calco-IT. "Onze opdrachtgevers komen met grote uitdagingen waarbij bedrijfsprocessen en de IT-omgeving hierachter in recordtempo moeten worden aangepast. Wanneer je de technologie hiervoor nog moet programmeren, is snelle, efficiënte innovatie geen haalbare kaart. Mendix heeft een platform ontwikkeld waarbij alle bouwstenen, voor welke applicatie dan ook, reeds aanwezig zijn. Hiermee ontwikkelen we op maat gemaakte nieuwe applicaties binnen zeer korte tijd. Door een selectie van onze kandidaten op te leiden tot Mendix-specialisten, kunnen we zeer veeleisende opdrachtgevers op hun wenken bedienen." De coà¶peratie tussen Calco-IT en Mendix is per vandaag een feit.

Kansen in de zorgsector
Calco-IT en Mendix zijn beide snel groeiende organisaties. Oostindie: "We leveren continu kwaliteit, wijken bij de selectie en opleiding van kandidaten nooit van onze hoge eisen en strenge standaarden af. Als kandidaten eenmaal zijn geplaatst, blijven we monitoren en begeleiden. Er zijn steeds meer opdrachtgevers met een grote diversiteit aan behoeften waarvoor we de juiste mensen willen kunnen leveren. De samenwerking met Mendix betekent voor Calco-IT een passende uitbreiding van ons dienstenaanbod, wij zien grote mogelijkheden voor de toepassing van deze technologie in de zorgsector. Hier vinden allerlei ontwikkelingen plaats, bijvoorbeeld de integratie van allerlei bestaande systemen. Daarnaast vinden in deze sector allerlei fusies plaats en is er een voortdurende druk van buiten om efficiënter te gaan werken, ook op IT-gebied. Bij al deze zaken kan Calco-IT, met gebruikmaking van de Mendix-technologie, de verschillende partijen zeer goed van dienst zijn."

Over Calco-IT
Calco-IT is gespecialiseerd in de detachering, coaching en opleiding van zowel jonge als ervaren ICT professionals die zich hebben bekwaamd op het gebied van softwareontwikkeling, applicatiebeheer en functioneel beheer en kwaliteitszorg. Het bedrijf werft afstudeerkandidaten en alumni op HBO- en WO denkniveau, leidt hen betaald op tot gespecialiseerde ICT experts en begeleidt hen in een tweejarig traject van junior professional tot medior- en senior professional. Na het succesvol afronden van een intensieve opleiding van twee maanden met een algemeen deel en een specialisatie zoals bijvoorbeeld Mendix, worden de kandidaten voorgesteld aan en geplaatst bij toonaangevende organisaties die de kandidaat goede carrià¨remogelijkheden bieden, waar zij onder begeleiding van Calco-IT coaches gedurende 22 maanden aan de slag gaan met à©à©n of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Calco-IT bestaat 6 jaar en wordt bestuurd door Robert Gravekamp en Renà© Scholten.

Over Mendix
Mendix levert een krachtig modelgedreven software platform om snel dynamische applicaties te modeleren, bouwen, testen en integreren in elke bestaande organisatie en iedere IT omgeving. In tegenstelling tot andere platforms, stelt de Mendix software bedrijfsanalisten in staat om actief deel te nemen in het ontwikkeltraject. Gerenommeerde bedrijven uit onder meer de financiële, logistieke en mediabranche maken gebruik van Mendix producten. Mendix is à©à©n van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Amerika, Zweden en Engeland en heeft Rotterdam als thuishaven.

Noot voor de redactie
Meer informatie over Calco-IT vindt u op www.calco-it.nl. Meer informatie over Mendix vindt u op www.mendix.com. Voor overige inlichtingen neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.