(Persbericht) PERSBERICHT
IT sector Midden-Nederland groeit met 298%.
Calco-IT in top tien 'Skillcity Snelle groeier 2010'.

UTRECHT, 1 oktober 2010 - IT opleider en -detacheerder Calco-IT behaalde gisteravond de achtste plek op de ranglijst Snelle Groeier 2010, die door Stichting Skillcity Utrecht werd gepresenteerd. Het is de eerste keer dat Calco-IT participeert aan de jaarlijkse groeicompetitie voor IT bedrijven in de regio Utrecht. " In de afgelopen vijf jaar hebben we een gemiddelde groei van 266% gerealiseerd. In een periode die door een economische crisis werd geregeerd, tot de snelst groeiende bedrijven van je branche behoren, is geen slechte prestatie", aldus Robert Gravekamp, directeur van Calco-IT.

Het kan altijd beter
Gravekamp: "Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij en het ziet ernaar uit dat we dan nog betere groeicijfers kunnen presenteren. Op dit moment worden we overvraagd, door bestaande opdrachtgevers en door new business. De markt begint weer aan te trekken en er is steeds meer behoefte aan goed gekwalificeerd IT-personeel. We startten onlangs een wervingscampagne om 100 vacatures in te vullen en de resultaten van de campagne stemmen tot nu toe tevreden." De cijfers die gisteravond tijdens het Skillcity evenement werden gepresenteerd, voorspellen goede vooruitzichten voor de IT-sector, die in Midden Nederland het grootst is. De gezamenlijke omzet van de twintig genomineerde bedrijven steeg van 26,9 naar 106,8 miljoen euro. Dit is een groei van 298 procent. Het totaalaantal medewerkers in de IT-sector in Midden-Nederland steeg van 248 naar 1167. En dit terwijl de meeste IT-bedrijven relatief jong zijn. De gemiddelde ´leeftijd‘˜ van de organisaties in de top 20 is 8,5 jaar. De top 20 bevat zeven nieuwkomers ten opzichte van vorig jaar. De verkiezing biedt inzicht in de ontwikkeling van de IT-branche in Midden-Nederland. Robert Gravekamp: "Onder andere door de vergrijzing neemt de vraag naar nieuw IT-personeel straks nog meer toe. Dat biedt goede kansen voor jongeren die nu nog aan het studeren zijn en voor alumni, de groep die wij met onze wervingsactie aanspreken. Ben je jong en heb je interesse in een vaste baan en een succesvolle carrià¨re binnen de IT, dan is nຠhet moment om te solliciteren."

Over Calco-IT
Calco-IT is gespecialiseerd in de opleiding, coaching en detachering van zowel jonge als ervaren IT professionals die zich hebben bekwaamd op het gebied van softwareontwikkeling, applicatiebeheer en functioneel beheer en kwaliteitszorg. Het bedrijf werft afstudeerkandidaten en alumni op HBO- en WO denkniveau, leidt hen betaald op tot gespecialiseerde IT experts en begeleidt hen in een tweejarig traject van junior professional tot medior- en senior professional. Na het succesvol afronden van een intensieve opleiding van twee maanden met een algemeen deel en een specialisatie, worden de kandidaten voorgesteld aan en geplaatst bij toonaangevende organisaties die de kandidaat goede carrià¨remogelijkheden bieden, waar zij onder begeleiding van Calco-IT coaches gedurende 22 maanden aan de slag gaan met à©à©n of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Calco-IT bestaat 6 jaar en wordt bestuurd door Robert Gravekamp en Renà© Scholten.

Noot voor de redactie
Meer informatie over Calco-IT vindt u op www.calco-it.nl. Voor inlichtingen over Calco-IT neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.