(Persbericht) PERSBERICHT

COBOL migreren naar .Net zonder tijdsverlies
Calco-IT lanceert Calco Migration Tool

AMERSFOORT , 18 januari 2011 - Calco-IT, specialist in diverse ICT-diensten, presenteert vandaag de Calco Migratie Tool (CMT) waarmee gebruikers van legacy COBOL-systemen - die zijn geschreven in COBOL (of in bijvoorbeeld Delphi) - deze systemen kunnen migreren naar het .Net-platform, met behoud van functionaliteit en stabiliteit. Met CMT kan de bestaande code worden hergebruikt zodat er geen tijd verloren gaat aan het opnieuw ontwikkelen van een systeem.

Geleidelijke overstap zonder risico's
Paul van Oostindie, Accountmanager Specialties bij Calco-IT: "Met deze methode van migreren, kan de huidige staf het onderhoud in de - hen bekende - COBOL-code voortzetten, waardoor hun kennis en ervaring behouden blijven. De switch naar ontwikkelen in andere talen kan zo geleidelijker (en dus met minder bedrijfsrisico‘˜s)worden gemaakt. De applicatie blijft stabiel, tegelijkertijd nemen de mogelijkheden om nieuwe ontwikkelingen op een simpele manier te introduceren via het .Net platform toe."

Kostenbesparing en verhoging van efficiency
In verouderde COBOL-omgevingen worden diverse interfaces ingezet om de oude, stabiele COBOL-kern operationeel te houden in een snel veranderende ICT-wereld. Het versturen van e-mail, sms-alerts, alsmede het communiceren met moderne databases als SQL-server, maken het noodzakelijk de oude COBOL-kern te voorzien van allerhande programmatuur die de verwerking van deze verschillende informatiestromen mogelijk maakt. Het onderhoud van deze interfaces is duur, het gebruik is beperkt en vaak treedt er vertraging op in de dataverwerking. Van Oostindie: Toch zijn veel bedrijven niet bereid hun oude, vertrouwde COBOL-software te vervangen door nieuwe systemen. ´Blauwe schermen‘˜, een ingewikkelde infrastructuur, prijzig onderhoud, instabiliteit en verlies van huidige functionaliteit zijn veelgehoorde argumenten om de overstap niet te maken. Daarbij zou migratie van de bestaande COBOL-software naar ´iets nieuws‘˜ te duur zijn voor wat het oplevert: in het beste geval behoud je de huidige functionaliteit.

Migratie in meerdere talen
"Deze argumenten zijn met de komst van CMT te weerleggen", aldus Van Oostindie. "Naast behoud van de huidige functionaliteit komen er extra mogelijkheden bij. Door de uitbreiding van functionaliteit kan men slagvaardiger optreden en kan men de betrekkelijk lage migratiekosten in relatief korte tijd terugverdienen. Investeringen uit het verleden, gaan niet verloren. De Calco Migration Tool, die ook oude C, Basic, Delphi et cetera migreert naar de .Net-omgeving, maakt het mogelijk migratiekosten te drukken en de doorlooptijd te bekorten. Een voordeel is dat .Net services direct kunnen worden aangesproken vanuit COBOL, zodat het versturen van e-mail en sms-alerts eenvoudig wordt. De stabiliteit van de COBOL-programmatuur wordt verhoogd. De COBOL-programma‘˜s doen precies hetzelfde als eerder in de legacy omgeving, en meer. Wat toen niet kon, kan nu wel."

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over COBOL-migraties en de Calco Migration Tool, kunt u zich wenden tot Paul van Oostindie, Calco-IT, Computerweg 1, 3821 AA Amersfoort. Telefoon: (033) 448 14 01.Voor interviewaanvragen neemt u contact op met Hyperz PR, Suzan Eikelenstam, telefoon: (0345) 505845 of e-mail:[email protected]