(Persbericht) LEIDEN, 5 oktober 2010 - IT opleider en -detacheerder Calco-IT zal optreden als hoofdsponsor van de jaarlijkse internationale programmeerwedstrijd BAPC, de Benelux Algorithm Programming Contest 2010, die plaats vindt op 23 oktober aanstaande . De wedstrijd, waarbij studenten uit de Benelux IT-vraagstukken oplossen door eigen computerprogramma's te ontwikkelen, wordt dit jaar georganiseerd door studievereniging De Leidsche Flesch. Zaterdag vond de voorselectie plaats waarbij de 50 teams van deelnemende universiteiten en bedrijven werden gekozen. Robert Gravekamp, directeur van Calco-IT: "De deelnemende studenten zijn de top IT-specialisten van morgen, onze toekomstige medewerkers, die bieden wij graag onze steun."
Calco-IT startte onlangs haar landelijke wervingscampagne, waarbij het bedrijf op zoek is naar afstudeerkandidaten en alumni, die geïnteresseerd zijn in een carrià¨re in de IT. "BAPC trekt ieder jaar tientallen studenten die aan ons profiel voldoen. Hogescholen en universiteiten uit onder andere Twente, Amsterdam, Utrecht, Delft en Eindhoven sturen hun beste kandidaten naar Leiden voor de wedstrijd. Uiteraard willen wij zichtbaar zijn tijdens dit evenement, waarbij jonge talenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen", aldus Gravekamp. Calco-IT zal met een stand aanwezig zijn in het Plexusgebouw van de Leidse universiteit, waar de wedstrijd plaats vindt. Robert: "We gaan hier in gesprek met iedere student die meer wil weten over zijn of haar carrià¨rekansen in de IT. Geschikte studenten kunnen zich bij de stand inschrijven voor onze MasterClass, waarna zij in aanmerking komen voor een goede IT-baan bij een gerenommeerd bedrijf." De BAPC programmeerwedstrijd wordt al sinds 1991 in de Benelux georganiseerd en sinds 2006 is BAPC een officiële voorronde van NWERC (North Western European Regional Contest), georganiseerd door de ACM (Association for Computing Machinery). Als de winnaars van BAPC op 23 oktober bekend gemaakt zijn, wordt bepaald welke teams naar het Europese NWERC worden afgevaardigd. De best presterende teams op NWERC mogen vervolgens door naar de 'World Finals'. Tijdens de wedstrijd worden de deelnemers ingedeeld in teams bestaande uit drie personen. Gedurende een periode van vijf uur werken de teams aan een set van zes tot tien algoritmische opgaven, IT-problemen die zij moeten oplossen. De winnaars ontvangen een geldprijs.
Over Calco-IT
Calco-IT is gespecialiseerd in de opleiding, coaching en detachering van zowel jonge als ervaren ICT professionals die zich hebben bekwaamd op het gebied van softwareontwikkeling, applicatie- en functioneel beheer en kwaliteitszorg. Het bedrijf werft afstudeerkandidaten en alumni op HBO- en WO denkniveau, leidt hen in de Calco-IT MasterClass betaald op tot gespecialiseerde ICT experts en begeleidt hen in een tweejarig traject van junior professional tot medior- en senior professional. Na het succesvol afronden van een intensieve opleiding van twee maanden met een algemeen deel en een specialisatie, worden de kandidaten voorgesteld aan en geplaatst bij toonaangevende organisaties die de kandidaat goede carrià¨remogelijkheden bieden, waar zij onder begeleiding van Calco-IT coaches gedurende 22 maanden aan de slag gaan met à©à©n of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Calco-IT bestaat 6 jaar en wordt bestuurd door Robert Gravekamp en Renà© Scholten.

Noot voor de redactie
Meer informatie over BAPC vindt u op www.bapc.eu. Meer informatie over Calco-IT vindt u op www.calco-it.nl. Voor overige inlichtingen neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.