(Persbericht) PERSBERICHT
Wie wordt snelste groeier regio Utrecht?
Calco MasterClass genomineerd voor FD Gazellen 2010.

AMERSFOORT, 26 oktober 2010 - IT opleider en -detacheerder Calco MasterClass, onderdeel van Calco Group BV, is door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle 2010 en daarmee genomineerd voor FD Gazellen, de landelijke groeicompetitie die jaarlijks door uitgever FD Mediagroep wordt georganiseerd. Van 2 t/m 23 november a.s. maakt FD per regio de winnaars van FD Gazellen 2010 bekend. Robert Gravekamp, directeur van Calco MasterClass: "FD Gazellen is een prestigieuze groeicompetitie met landelijk aanzien, onze nominatie is een kroon op ons werk van het afgelopen jaar."

Calco Masterclass groeide de afgelopen drie jaren onafgebroken met gemiddeld 72,5% omzetgroei per jaar. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de opleiding, coaching en detachering van jonge en ervaren IT professionals, dankt de groei volgens Gravekamp aan een kenmerkende werkwijze. "Calco MasterClass werft afstudeerkandidaten en alumni op HBO- en WO denkniveau, leidt hen betaald op tot gespecialiseerde IT experts en begeleidt hen in een tweejarig traject van junior professional tot medior- en senior professional. Bij de selectie van kandidaten ligt de lat erg hoog, alleen kandidaten die slagen voor onze uitgebreide kennis- en competentietesten, evenals psychologische testen, krijgen een opleiding aangeboden." Na het succesvol afronden van een intensieve opleiding van twee maanden met een algemeen deel en een specialisatie, worden de kandidaten voorgesteld aan en geplaatst bij toonaangevende organisaties die de kandidaat goede carrià¨remogelijkheden bieden, waar zij onder begeleiding van onze coaches gedurende 22 maanden aan de slag gaan met à©à©n of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. "Per jaar helpen wij een behoorlijk aantal opdrachtgevers aan zeer hoogwaardig gekwalificeerd personeel en circa 100 IT professionals aan een vaste baan."

Groeipotentie stijgt verder in 2011
De komende jaren kan Calco MasterClass evenredig, zo niet nog sneller groeien, volgens Gravekamp. "Onze wervingscampagne, die we recentelijk zijn gestart om 100 IT-vacatures in te vullen, is succesvol gebleken, we denken alweer aan een volgende campagne omdat we overvraagd worden door opdrachtgevers. Bij veel grote bedrijven ligt de gemiddelde leeftijd op de IT-afdeling boven de 45 jaar. Deze medewerkers zullen straks allemaal moeten worden opgevolgd. Voor veel van onze opdrachtgevers werven we daarom actief jongeren. Met onze wervingscampagnes zetten we in op het bereiken van zoveel mogelijk jongeren die gaan afstuderen, net zijn afgestudeerd of al werkzaam zijn. Zij hebben juist nຠgoede kansen op een vaste baan en een succesvolle carrià¨re binnen de IT." FD maakt op 23 november a.s. in de Schouwburg Almere bekend wie zich de snelste FD Gazelle 2010 van de regio Utrecht mag noemen.

Noot voor de redactie
Meer informatie over de FD Gazellen events vindt u op www.fd.nl. Meer informatie over Calco MasterClass vindt u op www.calco-it.nl. Voor inlichtingen over Calco MasterClass neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.