(Persbericht) IT-opleider en -detacheerder daagt grote jongens uit
Calco MasterClass genomineerd voor Sprout Challenger 50

AMERSFOORT, 17 november 2010 - Ondernemersblad Sprout, een uitgave van de MT Mediagroep, heeft IT-opleider en -detacheerder Calco MasterClass genomineerd voor de Sprout Challenger 50, het jaarlijkse event van Sprout, waarbij het blad vijftig innovatieve, groeiende bedrijven die de gevestigde orde uitdagen, aan de tand voelt over hun concept en strategie. Morgen wordt de winnaar bekend gemaakt. Robert Gravekamp, directeur van Calco MasterClass: "Het karakter van dit evenement past goed bij onze organisatie, dat we zijn genomineerd, vind ik iets om trots op te zijn."

"Wij helpen jaarlijks 100 IT'ers aan een vaste baan."
Calco Masterclass bestaat vier jaar en groeide tussen 2007 en eind 2009 met 577%. "Met onze deelname aan Sprout Challenger 50 willen we laten zien dat wij met een frisse, jonge club van getalenteerde, inspirerende professionals de gevestigde orde in ons vakgebied uitdagen, grote jongens als Centric en Ordina", aldus Gravekamp. Zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in de opleiding, coaching en detachering van jonge en ervaren IT professionals, werft schoolverlaters, afstudeerkandidaten, alumni en young professionals met uiteenlopende afstudeerrichtingen voor de Calco MasterClass opleiding, waarin kandidaten worden opgeleid tot junior, medior en senior ICT specialisten. Robert: "Kandidaten worden uitgebreid getest, krijgen bij positief resultaat een intensieve opleiding van twee maanden aangeboden en worden daarna gedurende 22 maanden bij grote opdrachtgevers geplaatst en ze worden daarbij door ons gecoached en begeleid. Wanneer de opdrachtgever, vaak zijn dat grote organisaties, tevreden is kan deze de kandidaat een arbeidsovereenkomst aanbieden. Opdrachtgevers van Calco Masterclass kunnen rekenen op kandidaten die aan een zeer hoog kwaliteitsniveau voldoen, op constante kwaliteit, en op communicatief vaardige, zelfsturende, representatieve ICT specialisten. Per jaar helpen wij een behoorlijk aantal opdrachtgevers aan zeer hoogwaardig gekwalificeerd personeel en circa 100 IT-professionals aan een vaste baan." Op 19 november a.s. verschijnt Sprout 9, een speciale editie geheel gewijd aan de vijftig Challengers.

Over Sprout Challenger 50
Sprout Challenger 50 is een jaarlijks terugkerend thema van het ondernemersblad Sprout. Met het Challenger Pitch Event en Challenger Day brengt Sprout innovatieve, jonge bedrijven met bijzondere concepten bij elkaar, om te netwerken met elkaar, maar ook om ondernemend Nederland te laten zien hoe het ook kan, hoe je met een bijzondere werkwijze succesvol kunt worden en je je kunt onderscheiden van de concurrent. Daarnaast verschijnt ieder jaar de Challenger 50 lijst in een speciale editie van Sprout.

Noot voor de redactie
Meer informatie over Calco MasterClass vindt u op www.calco-it.nl. Voor inlichtingen over Calco MasterClass neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389. Meer informatie over Sprout Challenger 50 vindt u op http://www.sprout.nl/140/challengerday