Leiden, 02 april 2008

CAMEDY.NL biedt comedy talent crossmediale springplank
"comedy nu écht voor iedereen”

Op 11 april is de officiële lancering van CAMEDY.NL. Oprichters Edward van Tongeren en Jeffrey van den Berg creëren hiermee een uniek professioneel platform voor relatief onbekend comedy talent. Leuk voor iedereen én interessant voor podia en bedrijven. Zij kunnen hierdoor vanuit hun luie stoel gericht zoeken naar acts, omdat stand-up comedy en cabaret naar de huiskamers wordt gehaald. Op de site is zelfgemaakte humor in beeld, tekst en geluid te plaatsen.

Humor voor iedereen
Een belangrijk onderdeel van de site is gereserveerd voor beginnende stand-up comedians en cabaretiers. Zij kunnen hun eigen optredens uploaden, zoals ze opgenomen zijn tijdens talentenjachten of open podium avonden. Op die manier kunnen zij hun kunsten laten zien aan nóg meer publiek dan alleen aan de al aanwezige bezoekers tijdens hun optredens. “Dat is precies wat wij willen. Zoveel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van humor,” geeft Van Tongeren aan.

Eigen
Het moet vooral ‘eigen’ zijn en blijven. “De ondertitel luidt ‘your comedy, your camera’. Wij zouden dus graag zien dat mensen hun eigen materiaal plaatsen en niet de al bekende cabaret filmpjes of leuke tv-fragmenten, zoals bij YouTube het geval is. Die vergelijking mag trouwens meteen de prullenbak in, want CAMEDY.NL is veel meer dan dat,” vertelt Van den Berg.

Meer en anders dan YouTube
Hij wordt aangevuld door Van Tongeren “bij ons kunnen ook nog audio columns geplaatst worden, sketches, grappige gedichten en animaties. Het mag allemaal zolang de intentie maar is om de bezoeker te vermaken, aan het lachen te krijgen of aan het denken te zetten. Of dat het geval is daar oordelen wij niet over, dat mag bezoekend Nederland doen. Hierdoor ontstaat er een mooie hitlijst, waar logischerwijs natuurlijk ook iets mee gedaan moet worden…  “

CAMEDY Night
Op 11 april zal de officiële lancering van CAMEDY.NL  plaatsvinden tijdens de eerste CAMEDY Night. De aanvang zal zijn om 21.00 uur in de Leidse ‘Bad Habits’ op de Pelikaanstraat. De toegang is gratis.
=================================================================================
(einde persbericht)
Noot voor redactie:
Voor meer informatie
Jeffrey van den Berg  (mede-oprichter)
Telefoon: 06-13094988
[email protected]
www.camedy.nl