(Persbericht) Vanaf vandaag kunnen gebruikers van mantelzorgportaal CarenZorgt.nl gebruik maken van videobellen. Dit kan met elkaar en met de personen die ze verzorgen. Zo kunnen mantelzorgers nog beter samenwerken aan de zorg van hun dierbaren. Iedereen kan elkaar horen en zien terwijl ze samen taken verdelen of communiceren met de zorgaanbieder.

Ruben Wegman, CEO van Nedap, het bedrijf achter CarenZorgt.nl: "Mantelzorgers hebben de behoefte om alle betrokkenen bij de zorg op de hoogte te houden. Caren biedt hiervoor nu al een gedeelde online agenda en berichtenbox. De toevoeging van videobellen maakt samenwerken nog eenvoudiger en biedt mogelijkheden voor de toekomst."

Binnenkort zullen aangesloten zorgaanbieders zelf ook de mogelijkheid krijgen om via video deel te nemen aan gesprekken met mantelzorgers en cliënten. Zo is het mogelijk om via Caren zorg op afstand te leveren.

Carenzorgt.nl is een gratis social community voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen hierin familieleden, kennissen en de zorgaanbieder uitnodigen om samen de zorg te regelen. Op deze manier wordt de mantelzorger ondersteund in de dagelijkse taken. Caren is een initiatief van Nedap healthcare.