Met carnaval voor de deur komen de discussies weer opgang. Binnen is het feest, maar niet voor degene die alcohol graag met nicotine combineert. Sinds juli 2008 is ook in Nederland het rookverbod ingegaan in de uitgaansgelegenheden. Landen als Ierland, Denemarken, Zweden en Duitsland gingen Nederland hierin al voor. Wel werd eerder al een rookverbod gehanteerd op stations, vliegvelden en in kantoorgebouwen. Europa doet er dus vanalles aan om het de roker lastig te maken. BRKK group, eigenaar van de website www.snus-kopen.nl, denkt nu de oplossing te hebben voor de roker die tijdens carnaval nu nog flink in de kou zal staan.

De zweden genieten al honderden jaren van dit tabaksproduct, snus. Snus is een semi-vochtig tabaksproduct uit Zweden dat men gebruikt door het onder de bovenlip te plaatsten. Snus is te verkrijgen in verschillende smaken als mint, appel en drop, maar de die-hard roker blijkt toch de voorkeur te geven aan sterkere tabakssmaak variant.
Nu het rookverbod in Nederland is ingegaan worden de rokers voor de keus gesteld om buiten in de kou te gaan staan of hun tabaksverlangen uit te stellen. Veel rokers kiezen ervoor buiten te gaan roken, wat door het verlaten gezelschap niet altijd op prijs wordt gesteld.
Om de roker toch van de nicotine te voorzien, is het gebruik van snus een goede oplossing. In een portie zit ongeveer evenveel nicotine als in 2 tot 4 sigaretten en het gebruik van snus is niet belastend voor de omgeving. Snus is een product dat niet alleen in uitgaansgelegenheden gebruikt kan worden, maar maakt het de rokers ook gemakkelijker tijdens een vliegreis, het autorijden of op het werk.

In Duitsland heeft het Zweedse product inmiddels al aan populariteit gewonnen en worden er jaarlijks 750.000 doosjes verkocht door Swedish Match, de grootste Zweedse snusproducent. General manager Rien Kamman van de BRKK Group verwacht dat snus ook in Nederland de markt zal veroveren. à¢â‚¬à…“Het product is een ideaal alternatief voor rokers, maar je moet wel even wennen aan zo´n zakje onder je bovenlip. De roker kan dus toch tabak blijven nuttigen en de niet-roker heeft nergens meer last van.