(Persbericht) 3 'Helden'' hebben op vrijdag 3 december jl. uit handen van de commandant van de Van Ghentkazerne, kolonel der mariniers R.A. Hardenbol, in het bijzijn van enkele familieleden en genodigden de bronzen medaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds ontvangen wegens hun optreden tijdens een ongeval op 14 mei 2010.

De gedecoreerden, de heren J.M. in ‘˜t Veld en K. Koeleman en de marinier 2 algemeen A. Messemaker hebben met gevaar voor eigen leven het leven gered van N. van de Barselaar, die met zijn vrachtwagen van de veerpont bij Warmond was gegleden en daarbij op zijn kop in het water kwam te liggen. De auto lag veertig meter uit de kant en op zo'n 2,5 meter diepte onder water. De drie zijn direct het water in gesprongen en - na verschillende pogingen - de bewusteloze chauffeur uit zijn cabine weten te bevrijden.

De secretaris van het bestuur van de Stichting Carnegie Heldenfonds, H.W. de Vries, vertelde dat er jaarlijks gemiddeld 50 onderscheidingen worden uitgereikt en prees de gedecoreerden voor hun kordate en moedige optreden. Hij sprak de vurige hoop uit dat door dit optreden mensen geïnspireerd raken door bij een ongeval niet toe te kijken maar hulp te bieden. Al is het volgens hem 'maar' het alarmnummer 112 te bellen.

Kees Koeleman is bedrijfsverzorger bij AB Midden Holland en was op het moment van de redding aan het werk als bedrijfsverzorger bij de klant J.J. Messemaker Hoveniersbedrijf. Eà©n van de andere helden marinier 2 algemeen A. Messemaker is de zoon van deze klant. Hij was op dat moment toevallig ook aan het werk bij zijn vader op het bedrijf. Directeur van AB Midden Holland Piet van Bostelen: à¢â‚¬Å“We zijn uiteraard trots op Kees en we zullen hem op passende wijze belonen!