Cd-presentatie Anne Brown in Amsterdamse De Herengracht
Melancholische softpop met filmische invloeden op eerste album zangeres/songwriter

Hoofddorp, 18 december 2009 Op dinsdagavond 22 december a.s. presenteert Anne Brown haar debuutalbum All I‘˜ve Got in het stijlvolle Herengracht | Food | Drinks | Art in Amsterdam. Die avond zingt de in Hoofddorp woonachtige zangeres/songwriter de nummers van haar studioalbum voor het eerst voor een publiek.

Na ruim drie jaar schrijven en opnemen gaat voor Anne een lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen album met grotendeels zelfgeschreven nummers. Op All I‘˜ve Got prijken elf sfeervolle softpopsongs; een paar uptempo nummers en vooral veel ballads met stuk voor stuk een melancholisch tintje. Haar stijl omschrijft Anne Brown zelf dan ook als ´melopop‘˜. Het laatste nummer op de cd is de jazzklassieker Sophisticated Lady.

MySpace
Zeven van de elf nummers op All I‘˜ve Got schreef de roodharige Anne samen met componist Dani Zmà³bek, die eerder samenwerkte met de populaire Haarlemmermeerse Popstars-zangeres Tessa Sunniva. Anne leerde Dani kennen via het internationale muziekplatform MySpace. Ook kwam ze via MySpace in contact met de Britse muzikante Heather Enid Wells, die Anne prompt vroeg haar nummer Maybe I in te zingen.

Broer
De opnames en de productie van All I‘˜ve Got deed Anne samen met haar broer Lennard Vaatstra, in zijn eigen Aqua8 Studios in Heerhugowaard. Broer en zus werkten ruim drie jaar aan het debuut en kregen daarbij hulp van diverse lokale muzikanten. In juni van dit jaar lanceerde Anne haar single For You, waarvan de videoclip werd opgenomen op bekende plekken in Hoofddorp (zie www.youtube.com/annebrownmusic).

Versterking
Tijdens haar optreden in De Herengracht krijgt Anne versterking van veelzijdig saxofonist Gerrit Kuijt (zang, saxofoon en mondharmonica bij pretband Ouwe Jongens Krentebrood) en de jonge veelbelovende gitarist Ruben van Wiggen (metalbands BURN en The Fudge).

-----------------------------------------------------------------------------------------
Cd-presentatie Anne Brown: aanvang vanaf 20:00 uur in De Herengracht op de Herengracht 435 in Amsterdam (optreden rond 20:45 uur). De entree is gratis.

Luister naar Anne Brown op www.annebrown.nl