(Persbericht) Persbericht : Amstelveen, 23 maart 2011

Centralpoint.nl en bol.com gaan samenwerking aan

Centralpoint.nl is à©à©n van de eerste online-verkopers die delen van het assortiment aanbiedt op Bol.com plaza. Op dit moment worden bijna duizend producten van Centralpoint.nl aangeboden op Bol.com/plaza in de productgroep Elektronica (Digitale Camera‘˜s, Home Entertainment, Notebooks, TV‘˜s, Tablets, Personal Audio en PDAS‘˜s) en dit aantal zal sterk groeien de komende tijd.

Daniel Ropers, Directeur bol.com: ´Door het toelaten van specialistische partijen zoals Centralpoint.nl wordt het assortiment uitgebreid en kan de klant in iedere categorie nog beter vinden wat hij zoekt, ook de artikelen die Bol.com om bepaalde redenen niet kan opnemen in zijn assortiment.‘˜

Alleen betrouwbare partners
Directeur Brian Speelman van Centralpoint.nl: "De klanten van bol.com verwachten een goede en betrouwbare service. Daarom laat bol.com uitsluitend e-tailers toe, die het Thuiswinkel Waarborg voeren. Centralpoint.nl is sinds jaren lid van Thuiswinkel.org. De betrouwbaarheid en kwaliteit van Centralpoint.nl wordt daarnaast ook op de site aan de hand van de ervaring van de bol.com klanten inzichtelijk gemaakt.à¢â‚¬ Bol.com heeft bij de strenge selectie van een partner gekeken naar webwinkeliers met lage prijzen en een snelle en betrouwbare levering. Hiermee wil het haar klanten meer keuze bieden ´met de service die zij van ons gewend zijn'.

Over Centralpoint.nl
Centralpoint.nl is een online aanbieder van computerproducten. Het bedrijf biedt consumenten, overheid en bedrijven meer dan 460.000 artikelen van ruim 2.500 merkfabrikanten. De website www.centralpoint.nl staat met 50.000 unieke bezoekers per dag in de top 6 van best bezochte ICT Hard- en software websites. Door een uniek geautomatiseerd systeem zorgt Centralpoint.nl voor levering binnen 24 uur tegen scherpe prijzen.
De omzet is van € 1 miljoen in 2002 gestegen naar een omzet van ruim € 50 miljoen in 2010.

Joop van den Ende en Hubert Deitmers hebben sinds 2008 een belang in Centralpoint.nl en zijn actief betrokken bij de groei van het bedrijf.

Over bol.com
Bol.com is marktleider op het gebied van online verkoop van boeken, entertainment en elektronica en tevens de grootste internetwinkel van Nederland en België. Bezoekers van de mediawinkel hebben met een muisklik toegang tot ruim 4,5 miljoen artikelen, waaronder nieuwe en tweedehands Nederlands talige en buitenlandse boeken, muziek, dvd‘˜s en games, maar ook notebooks, software, pc-accessoires, elektronica, mobiele telefonie, lcd- en plasma televisies. De mediawinkel behoort volgens marktonderzoek al jaren tot de meest populaire internetwinkels van Nederlandse consumenten in de lage landen. Deze waardering blijkt niet alleen uit de constante toename in winkelbezoeken, maar ook uit de vele toegekende publieksprijzen. Zo ontving de mediawinkel in Nederland drie Thuiswinkel Awards in 2010 in de categorieën ´cd‘˜s, dvd‘˜s en games‘˜, ´Boeken & Tijdschriften‘˜, en ´Speelgoed en hobby‘˜.

Noot voor de redactie: Meer informatie is verkrijgbaar bij Marcel Joosten, bereikbaar op [email protected] of (020) 347 23 25. Informatie over Centralpoint.nl is te vinden op www.centralpoint.nl/overons