Bij de autotaxatie site TurboTaxatie.nl zijn ze met champagne het nieuwe jaar ingegaan. Om exact 00.00 op 01/01/2010 is de nieuwe autowaarde bepalingssite officieel de lucht in gegaan. Na de testperiode eind 2009 wordt 2010 het jaar dat heel Nederland kennis gaat maken met deze nieuwe manier van auto verkopen.

Het afgelopen jaar heeft Dealerdirect, de initiatiefnemer van TurboTaxatie.nl, enorm veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van de techniek achter deze website. Bijzonder is dat de taxatie geheel automatisch verloopt. De software die hier achter zit bootst het beslissingproces na dat zich normaliter afspeelt in het hoofd van de auto-inkoper.

Restwaarde

Als basis voor dit systeem zijn de inkoop restwaardes genomen zoals die worden bepaald door de professionele restwaarde partijen zoals bijvoorbeeld AutoTelex en de combinatie ANWB en BOVAG. De auto-inkopers die zijn aangesloten bij www.TurboTaxatie.nl bepalen de correcties die zij op deze waarde willen doorvoeren.

Doordat het proces geheel automatisch verloopt kan er zeven dagen in de week en vierentwintig uur per dag direct een gegarandeerd bod gedaan worden op jonge personenauto‘˜s.

Hoge korting bij niet inruilen auto

Daarmee is deze website de oplossing voor mensen die direct een gegarandeerde inkoopprijs voor hun auto willen hebben. Veel autobezitters kiezen er tegenwoordig voor hun eigen auto niet in te ruilen maar hun eigen auto zelf te verkopen. Op deze manier kunnen ze voor de maximale korting gaan omdat ze geen auto in te ruilen hebben.

Eenvoudig autowaarde bepalen

Nadat de consument de auto heeft aangemeld op de autotaxatie website dienen er enkele vragen te worden beantwoord. Hierna ontvangt men vrijblijvend een e-mail met het hoogste bod. Als men akkoord is met dit bod kan men de auto direct verkopen door op het knopje ´Nu auto verkopen‘˜ te klikken. Zowel de autotaxatie als het verkopen van de auto is geheel kosteloos.