VRIJGEGEVEN VOOR PUBLICATIE

CHARLOTTE BAKKES ALS JONGSTE LID VAN HET NEDERLANDS TEAM NAAR HET EUROPEES KAMPIOENSCHAP KANOPOLO

De 16 jarige studente Charlotte Bakkes uit Honselersdijk (Westland), is geselecteerd om deel te nemen aan het Europees kampioenschap kanopolo in Essen. Zij neemt hiermee, als jongste lid ooit, een unieke plaats in op dit prestigieuze kampioenschap wat van 19 tot 23 augustus in Duitsland wordt gehouden.

Kanopolo is een dynamische en lichamelijk zeer zware balsport die met kleine, speciale kano´s wordt uitgevoerd. De teams liggen 5 tegen 5 in een veld. De spelers zijn vanwege de snelheid en regelmatige botsingen voorzien van beschermende kleding en helmen. Het wordt vanwege het soms ruige karakter door sommigen ook wel als rugby op het water genoemd en is bijzonder spectaculair om te zien. Het omduwen van de speler die de bal heeft, is bijvoorbeeld toegestaan, wat regelmatig zeer spannende momenten oplevert. Komt de speler weer boven terwijl hij / zij de bal nog in handen heeft, dan gaat deze direct weer om!

Charlotte is uiteraard ontzettend trots dat zij mee mag doen en ervaart deze selectie als een beloning voor alle trainingen die zij het afgelopen jaar vrij intensief heeft gehad. Haar reactie op het bekend worden van haar selectie: à¢â‚¬à…“Yes! En nu nog een sponsor. Hoewel kanopolo tot de ´active outdoor´ sporten behoort, is het moeilijk om een sponsor te vinden. Zij ontvangt momenteel een deelsponsoring van Westland Watersport uit Monster, maar dat dekt niet alle kosten. Op de vraag hoeveel er dan nodig is, komt er een bescheiden antwoord. à¢â‚¬à…“600 euro voor dit EK? Een complete sponsoring (boot en peddel en kleding) is al mogelijk voor rond de 2500 euro, aldus Charlotte. à¢â‚¬à…“ze kunnen me mailen hoor voegde ze er nog met een glimlach aan toe.

In Nederland zijn er diverse kanoverenigingen die deze discipline in huis hebben. Charlotte (en haar broer Yustin) spelen bij de vereniging de Windhappers in Den Haag. Regelmatig worden daar open dagen en introductiedagen georganiseerd. Vooral voor kinderen vanaf 10 jaar is deze competitieve sport een uitdaging en sterkt dit het zelfvertrouwen van deze jonge groep.

De komende zomer zal er op meer plaatsen aandacht worden gevraagd voor de verschillende soorten van kanoport. Ook wildwater en freestyle kajakken zullen op veel plaatsen worden georganiseerd. Bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer kan men dagelijks terecht op een wildwaterbaan van Olympisch formaat.

Wij wensen Charlotte veel succes tijdens dit EK en zullen verslag doen van de resultaten.

-Einde-

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Persbericht
Contactpersoon: Lex Bakkes
Telefoon: 0623 555 888
EMAIL: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular